Kandidater til kommunalbestyrelserne skal melde sig senest i dag

Den 2.april skal vi til valgurnerne i forbindelse med kommunalbestyrelses- og bygdebestyrelsesvalget, og dagen i morgen tirsdag den 5.marts, er sidste frist for at anmelde kandidater til valget.
Skrevet af Mads Lynge
05. marts 2013 04:55

I morgen tirsdag den 5.marts klokken 12.00, er sidste frist for partier og enkeltkandidater, eller enkeltkandidater i kandidatforbund, til at anmelde kandidater til kommunalbestyrelsesvalget. Anmeldelsen skal ske til Valgbestyrelsen.

Dagen er samtidig sidste frist for en kandidat til at tilbagekalde en indgivet kandidatanmeldelse.

Valgbestyrelsen træffer derefter beslutning om, hvorvidt de indkomne anmeldelser er gyldige, og underretter derefter kandidaterne og kontaktpersonen om resultatet af beslutningen.

Lidt anderledes ser det ud i forbindelse med valget til bygdebestyrelserne rundt omkring i landet.

Her har partier og enkeltkandidater, eller enkeltkandidater i kandidatforbund en lidt længere frist til at anmelde kandidater, nemlig lørdag den 23.marts klokken 12.00.

Og til forskel fra kommunalbestyrelsesvalget, skal kandidaterne anmelde deres kandidatur til den stedlige afstemningsleder, og ikke til Valgbestyrelsen.

En kandidat til en bygdebestyrelse har også indtil den samme dag, nemlig den 23.marts, til at tilbagekalde en indgivet kandidatanmeldelse.

Tirsdag 5.marts klokken 12.00, er sidste frist for at anmelde kandidater til menighedsrådsvalget.