KAK: Ilulissat bliver vært for herrernes GM i fodbold

Grønlands Boldspilsunion KAK har placeret udendørs GM for i år – hvis coronareglerne bliver ophævet.
Den nye grønsvær i Ilulissat danner rammen om herrernes GM, hvis arrangementer på tværs af kommunegrænser er genåbnet til sommer. Billedet er taget under anlæggelse af fodboldbanen Foto © : Anne Meisner Synnestvedt, KNR
Skrevet af Noah Mølgaard
27. januar 2021 14:11

En helt ny kunstgræsbane og indkvarteringer lå ellers klar til afholdelse af grønlandsmesterskaberne sidste år i Ilulissat. Men corona spændte ben for fodbold-GM.

Nu får værterne plaster på såret. KAK har nemlig på sit seneste møde besluttet, at herrernes GM afvikles i Ilulissat i starten af august.

LÆS OGSÅ Klubformand: GM bør gennemføres med hjemme- og udekampe

Beslutningen vækker glæde hos Nagdlúnguak, der skulle have forsvaret deres GM-titel fra 2019 på hjemmebane sidste år.

- Vi er utrolig glade for at have fået tildelt værtskabet. Det kan sammenlignes med, at vi nu kan se lys for enden af tunnellen, siger formand for Nagdlúnguak Lena Ravn Davidsen til KNR.

Ønsket er opfyldt

KAK kæmpede ellers for at få dispensation til at kunne afholde GM sidste år med tilmelding fra forskellige kommuner. Men Naalakkersuisut henviste til de nuværende regler, der gælder foreløbig til 30. april.

LÆS OGSÅ Anna Wagenheim: Vitalt at forlænge restriktioner

Afholdelse af GM i udendørs fodbold GM er forudsat, at de nuværende regler for arrangementer med deltagelse fra forskellige kommune træder ud af kraft.

- Vi er klar til vores værtskab. Vores trænere har også fremsat ønske til klubbens bestyrelse sidste år, at vi skulle arbejde for at få værtskabet, siger Lena Ravn Davidsen.

LÆS OGSÅ KAK: Nu er GM i fodbold aflyst

Der er også sat uge-tal og værtsby på andre mesterskaber i udendørs fodbold.

U-15 GM for piger er placeret til Aasiaat og U-15 GM for drenge til Sisimiut. Begge GM skal afholdes i slutningen af juni og starten af juli.

U-18 GM for piger placeret i Ilulissat i midten af juli og U-18 GM for herre i Sisimiut i slutningen af juli.

Dameseniorer skal spille om GM-trofæet i en første uge i august i Sisimiut.