Juliane Henningsen træder ud af Inatsisartut

Inuit Ataqatigiits medlem af Inatsisartut og tidligere medlem af Folketinget, Juliane Henningsen, træder ud af parlamentet og afløses af Hans Aronsen.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
02. oktober 2015 12:19

Juliane Henningsen forlader Inatsisartut, fordi hun har fået en stilling som direktionsassistent i Halibut Greenland.

Ansættelsen i fiskerivirksomheden betyder, at IA'eren flytter til sin hjemby, Ilulissat. Derfor nedlægger hun sit mandat per 1. november, oplyser Inuit Ataqatigiit i en pressemeddelelse.

I den forbindelse giver 31-årige Juliane Henningsen udtryk for, at det har været en svær beslutning, men at hun nu vil forfølge andre mål i livet.

IA's parti formand Sara Olsvig kalder det afgående medlem for en banebrydende politiker.

- Juliane har gennem de sidste ti år ydet en fantastisk stor indsats i grønlandsk politik, både gennem Inatsisartut og i Folketinget. Hun har været en af de banebrydende unge politikere, som har turdet tage fat om store og svære emner, siger Sara Olsvig.

 

Vil gøre en forskel

Direktør i Halibut Greenland, Niels Thomsen, er næsten jævnaldrende med Juliane Henningsen og kender hende fra Ilulissat, hvorfra de begge stammer. 
Han understreger dog, at Juliane Henningsen er ansat på baggrund af sine kvalifikationer.
- Som ekspanderende virksomhed har vi behov for et team af personer, der har evne og vilje til at gøre en forskel, siger Niels Thomsen til KNR om ansættelsen af den snart tidligere politiker.