Julian Assange er anholdt af britisk politi

Wikileaks-stifter Julian Assange er for kort tid siden blevet anholdt af britisk politi og er fjernet fra Ecuadors ambassade i London. Det meddeler det britiske indenrigministerium.
Assange I 2010 blev anholdt i Storbritannien for anklager om seksuelle overgreb på to kvinder i Sverige. den ene af sagerne er dog forældet. Assange har nægtet sig skyldig i begge anklager Foto © : Antonio Marín Segovia/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
11. april 2019 10:24

Det britiske politi blev inviteret ind på ambassaden, efter Ecuador havde ophævet Assanges asyl, hedder det.

Julian Assange har opholdt sig på Ecuadors ambassade i London siden 2012, da han har været krævet udleveret til Sverige. Han frygter, at Sverige vil udlevere ham til USA, fordi han er bange for, at USA vil anklage ham for spionage.

LÆS OGSÅ Assange får igen nej til frit at forlade ambassade i London

I 2010 blev han anholdt i Storbritannien for anklager om seksuelle overgreb på to kvinder i Sverige. Den ene af sagerne er dog forældet. Assange har nægtet sig skyldig i begge anklager.

WikiLeaks er en non-profitorganisation, der publicerer lækkede, hemmelige dokumenter fra statsmagter m.fl. på nettet, samtidig med at kilderne tilbydes anonymitet (whistleblowere).

Tidligere har den kontroversielle whistleblower-organisation blandt andet frigivet en lang række papirer om både Irak- og Afghanistankrigen.