Assange I 2010 blev anholdt i Storbritannien for anklager om seksuelle overgreb på to kvinder i Sverige. den ene af sagerne er dog forældet. Assange har nægtet sig skyldig i begge anklagerFoto: Antonio Marín Segovia/Flickr Creative Commons

Julian Assange er anholdt af britisk politi

Wikileaks-stifter Julian Assange er for kort tid siden blevet anholdt af britisk politi og er fjernet fra Ecuadors ambassade i London. Det meddeler det britiske indenrigministerium.

Det britiske politi blev inviteret ind på ambassaden, efter Ecuador havde ophævet Assanges asyl, hedder det.

Julian Assange har opholdt sig på Ecuadors ambassade i London siden 2012, da han har været krævet udleveret til Sverige. Han frygter, at Sverige vil udlevere ham til USA, fordi han er bange for, at USA vil anklage ham for spionage.

LÆS OGSÅ Assange får igen nej til frit at forlade ambassade i London

I 2010 blev han anholdt i Storbritannien for anklager om seksuelle overgreb på to kvinder i Sverige. Den ene af sagerne er dog forældet. Assange har nægtet sig skyldig i begge anklager.

WikiLeaks er en non-profitorganisation, der publicerer lækkede, hemmelige dokumenter fra statsmagter m.fl. på nettet, samtidig med at kilderne tilbydes anonymitet (whistleblowere).

Tidligere har den kontroversielle whistleblower-organisation blandt andet frigivet en lang række papirer om både Irak- og Afghanistankrigen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt