Kamala Harris er bookmakeres favorit til at blive præsidentkandidat

Det er ikke første gang, at Kamala Harris er favorit, men den nuværende føring er den hidtil største.
Ud fra et gennemsnit af odds fra flere bettingsider er der 44,2 procents sandsynlighed for, at Kamala Harris bliver Demokraternes kandidat til at stille op mod Republikanernes Donald Trump. Foto © : Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
18. juli 2024 14:49

Ifølge bookmakere er sandsynligheden nu størst for, at USA's præsident, Joe Biden, bliver erstattet som Demokraternes præsidentkandidat.

Bidens nuværende vicepræsident, Kamala Harris, er bookmakernes favorit til at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i november.

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie og analyseinstitut RealClearPolitics ifølge Berlingske.

Ud fra et gennemsnit af odds fra flere bettingsider er der 44,2 procents sandsynlighed for, at Kamala Harris bliver Demokraternes kandidat til at stille op mod Republikanernes Donald Trump.

Omvendt står Joe Biden til 36,8 procent.

Også efter den første tv-debat mellem Biden og Trump i slutningen af juni beskrev RealClearPolitics, hvordan Kamala Harris var favorit til at overtage præsidentkandidatposten.

Favoritværdigheden skiftede dog igen et par dage senere.

Den nuværende føring er dog den hidtil største i Kamala Harris’ favør.

Fra en række kanter er Joe Biden blevet opfordret til at trække sig som Demokraternes kandidat til præsidentvalget i november.

Senest har fremtrædende demokrater som senator Chuck Schumer og tidligere formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, udtrykt bekymring om Bidens chancer til valget i november.

Ifølge den demokratiske senator John Hickenlooper fra delstaten Colorado ser det stadig vanskeligere ud for Biden at fortsætte som partiets præsidentkandidat.

Man skal dog ikke underkende, hvor meget Demokraterne holder af Joe Biden, siger han.

- Selv dem der ønsker, at han ikke længere skal være partiets kandidat, vil føle en eller anden form for tab. Han har været en af de bedste præsidenter og måske den bedste i min levetid, siger 72-årige Hickenlooper ifølge Reuters.

- Når der er så meget uro og utilfredshed, vil det være svært for alle at forene partiet. Han er stadig elsket, men det er bare ikke det samme politiske landskab som for fire år siden, siger senatoren med henvisning til seneste valg, hvor Biden sikrede sig præsidentposten.