Jul for hjemløse hos Frelsens Hær

Der er omkring 500 personer der mangler et tag over hovedet her i Grønland og derfor er hjemløse.
Foto © : Mina Johnsen
Skrevet af Apollo Jeremiassen
24. december 2015 16:21

For hjemløse er juletiden den sværeste tid, hvor familier fejrer julen med hygge, gaver og mad.

Kaali Lyberth, som har været hjemløs i snart to år, er derfor glad for, at Frelsens Hær har et sted i Nuuk, hvor hjemløse kan mødes til et samvær i julen og derfor undgå at være ensom hvor vi alle andre hygger os med hinanden.

- Jeg er taknemlig for, at Frelsens Hær er kommet til byen. Og jeg er sikker på, at hvis Frelsens Hær ikke er kommet til byen, så vil mange hjemløse haft det meget værre, især ved juletid, siger Kaali Lyberth.

 

Frelsens Hær i Nuuk
Frelsens Hær, som har eksisteret i næsten 150 år og arbejder i 127 forskellige lande verden over, har for to år siden købt et hus i Nuuk bymidte og bruger det som varmestue til alle, som har behov for at være sammen med nogen andre.

Major i Frelsens Hær i Nuuk, Kurt Pedersen er derfor taknemlig for, at mange ensomme og hjemløse kommer til huset for at være sammen, især ved juletid.

- Folk virker meget glad for at komme her i huset og vi mærker, at folk er taknemlige. Det første ord vi lærte var 'qujanaq' (tak) og nu har vi lært at sige 'illillu' (i lige måde). Vi er bare taknemlige for, at vi fik lov til at være her i Grønland, siger altså Kurt Pedersen.

Han fortæller, at det vigtigste arbejde for Frelsens Hær er, at hjælpe de ensomme og hjemløse og ikke nødvendigvis prædike deres trosretning for hjemløse.

- Hvis jeg kommer gående hen af gaden og der sidder en på gaden, som ikke har fået at spise i flere dage, så kunne jeg som en velmenende god kristen går hen og klapper ham på skulderen og sige, 'er du klar over, at Jesus elsker dig?'. Men i bund og grund kunne jeg ligeså godt give ham en lussing. Fordi man kan altså ikke mærke guds kærlighed, når man er sulten, siger major i Frelsens Hær i Nuuk, Kurt Pedersen.

 

Inviterer til julefrokost
Frelsens Hær inviterer alle, til en julefrokost, lørdag den 26. december.

- Vi har flæskesteg, mørbradbøf, torskefileter, forskellige slags pålæg og vi har sild og mange andre måltider der hører til en god julefrokost men ingen alkohol.

Frelsens Hærs varmestue ligger i H.J. Rinksvej i Nuuk og det er Kurt Pedersen sammen med sin kone Helle Pedersen, som driver den til daglig.

Huset vil være åbent for alle, lørdag den 26. december fra klokken 12.00 til 16.00. Og har igen den 30. og 31. december, hvor der også vil være nytårsmiddag fra klokken 12 til 16 om eftermiddag.