Journalist Elna Egede er død

Hun afslørede korruption blandt ledende politikere i Nuuk i 2007. Hun modtog både hæder og et legat for "at have stået op mod samfundets øverste lag".
Elna Egede blev 70 år.
Skrevet af Christine Hyldal
16. maj 2024 09:14

En af Grønlands modige journalister, Elna Egede, er gået bort. 

Hun blev 70 år, skriver KNR's bestyrelse i en nekrolog.  

Elna Egede blev født i Narsaq og oplevede som barn store personlige tab. Hun mistede sin far som femårig og senere sin mor. På den måde fik hun ansvaret for sine yngre søskende, og det formede hendes dybe engagement i sociale spørgsmål.

Elna Egede startede som speaker i KNR og uddannede sig til journalist bagefter. Hun arbejdede blandt andet på AG, i KNR og på Nuuk TV.

I 2007 afslørede hun korruption blandt ledende politikere i Nuuk. Det kostede hende jobbet, men det skabte samtidig grundlag for væsentlige forandringer i samfundet.

Elna Egede blev hædret af TP (Journalistforbundets afdeling i Grønland). Hun modtog også et legat uddelt på Dansk Journalistforbunds Fagligt Forum i København i 2008 for ’at have stået op mod samfundets øverste lag’.

- Disse priser anerkendte hendes banebrydende indsats og hendes urokkelige kamp for sandhed og retfærdighed, skriver KNR's bestyrelse i nekrologen.