VIDEO Jess Svane afviser MIO-kritik af børneforhold

Børnerettighedsorganisationen MIO har i stærke vendinger kritiseret børns forhold i Qaasuitsup Kommunia, men kommunens førsteviceborgmester synes, de gør et godt stykke arbejde.

Børn der sulter, farlige legepladser og seksuelle overgreb var nogle af de ting, som børnetalsmand Aviâja Egede Lynge og børnekonsulent Ellen Bang Bourup mødte på en rundrejse i kommunen.

- For at sige det lige ud, så oplevede vi, at Qaasuitsup Kommunia i høj grad brød børnerettighederne, sagde børnetalsmand Aviâja Egede Lynge i fredagens udgave af Qanorooq.

Gå direkte til kommunen
Mens førsteviceborgmester Jess Svane (S) er ikke meget for at tage kritikken til sig.

- Det er overraskende at se den voldsomme kritisk fra børnetalsmanden via pressen.

- I år er der kun kommet en enkelt henvendelse til os fra MIO, og vi fandt efterfølgende ud af, at den ikke var adresseret til os.

- Jeg mener, børnetalsmanden bør henvende sig direkte til os for en seriøs snak om, hvad hun har set med henblik på, at vi kan gøre noget ved situationen, siger Jess Svane.

Læs også Børnetalsmand: Børns rettigheder brydes

Arbejder løbende med at blive endnu bedre
Uden dokumentation har førsteviceborgmesteren svært ved at se en sammenhæng mellem den rejste kritik og de faktiske forhold.

- Det blev kaldt for omsorgssvigt, og det kommer ikke fra mig. Vi har folk, der rejser rundt i Qaasuitsup Kommunia og skrider til handling hurtigst muligt, når vi får underretninger. Og frem til nu har vi gjort så meget for at beskytte børnenes rettigheder, fordi vi tidligere har fået kritik.

- Desværre er der mere end 100 anbragte børn. Så man kan ikke påstå, at vi ikke gør noget, siger Jess Svane.

Qaasuitsup Kommunia arbejder fortsat på at gøre sin indsats for børnenes vilkår endnu bedre. Således bliver der dannet et forebyggelsesudvalg alle de steder, kommunens ansatte besøger, hvor folk kan henvende sig, forklarer viceborgmesteren.

Se  børnetalsmand Aviâja Egede Lynge og børnekonsulent Ellen Bang Bourups beskrivelse af forholdene i Qaasuitsup Kommunia herunder:

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt