Jess roser Ove Karl

Der er ros til Naalakkersuisoq for råstoffer Ove Karl Berthelsen fra hans navnefælle og formand for SIK Jess G. Berthelsen.
Skrevet af Karsten Sommer
03. december 2011 10:51

Ifølge SIK-formanden Jess G. Berthelsen, er Naalakkersuisoq for råstoffer, Ove Karl Berthelsen endelig, som han skriver "trådt i karakter", med beslutningen om at give Greenland Minerals and Energy tilladelse til at efterforske uranholdige mineraler i Kvanefjeldet ved Narsaq.

Det undrer dog Jess G. Berthelsen, at begge parter har gjort meget ud af at understrege, at forudsætningen for at den seneste tilladelse beror på, at koalitionens såkaldte "Qoornoq-Erklæring" skal overholdes til punkt og prikke - herunder også beslutningen om fastholdelse af 0-tolerancen overfor uran.

- Det under mig, at Naalakkersuisut ikke bider hovedet af al skam og tager en fordomsfri diskussion om uranforekomster i råstoffer én gang for alle, så vi får en fornemmelse af, hvor vi står i dette spørgsmål, skriver SIK-formanden i sin pressemeddelse.

Han mener nemlig, at Grønland ikke kan vente ’i al evighed’ på, at der tages konkrete politiske beslutninger omkring disse vitale samfundsspørgsmål, og forsætter:

- Og det, uanset om vi taler Alcoa, London Mining eller utallige andre muligheder for udnyttelsen af Grønlands råstoffer, som kan få sat gang i samfundshjulene igen, og skabe nye og blivende arbejdspladser i hele Grønland.

Jess G. Berthelsen slutter sin pressemeddelse med denne opsang:

- Den siddende landsstyrekoalition kan ikke, samtidig med at befolkningen pålægges huslejestigninger og højere madpriser, vente på, at nogle folkevalgte landspolitikere i et elfenbenstårn ’fortsætter med at tænke store tanker’ - det bringer ikke nye arbejdspladser, som vi kan leve af, skriver SIK formanden.