Jens B. svarer igen

Demokraternes formand, Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Jens B. Frederiksen går nu i clinch med sin partifælle Ane Lone Bagger, der er medlem af Qaasuitsup Kommunalbestyrelse.
01. august 2011 09:23

Hun kritiserede forleden, at Selvstyret efter en licitation har forkastet alle tilbud på opførelsen af tre såkaldte byhuse i Sisimiut med 12-14 lejligheder i hver.

- En disposition, der vil betyde forsinkelser på opførelsen af tilsvarende to byhuse i Ilulissat og et i Qaqortoq.

Ane Lone Bagger kaldte i sin kritik forsinkelsen for uacceptabel og til stor gene for erhvervslivet i Ilulissat. Blandt andet henviste hun til, at beskæftigelsen inden for bygge- og anlægsbranchen her er faldet fra ca. 200 til omkring 60 beskæftigede. Og krævede byggeriet igangsat hurtigst muligt.

Men det argument køber Jens B. Frederiksen ikke. Han understreger, at der bygges boliger på grund af boligmangel og ikke for at holde folk beskæftiget med bygge boliger, der ikke kan udlejes, fordi de er for dyre, understreger han i en kommentar.

De indkomne tilbud på byhus-projektet i Sisimiut var så høje, at de ville medføre så høje huslejer, at det ville være vanskeligt for de kommende lejere at betale dem. Derfor blev alle tilbud forkastet og det oprindelige byhusprojekt skrinlagt. Men Ilulissat, Sisimiut og Qaqortoq skal nok få deres byhuse.

Men de bliver nu udbudt i totalentreprise, således at entreprenører og håndværkere kan byde på alle byhusene på én gang eller nogen af dem, ligesom de også får muligheden for at indgå i konsortiedannelser byvis eller på landsplan. Og hermed forventer Jens B. Frederiksen, at man gå opnå fornuftige byggepriser, der kan danne grundlag for huslejer, som folk kan betale.