Jens B. Frederiksen: Ingen grund til bekymring

Østgrønlænderne har ikke grund til bekymring omkring Selvstyrets nye servicekontrakt med Air Greenland. Det siger medlem af Naalakkersuisut for Infrastruktur, Jens B. Frederiksen.
Skrevet af Mads Lynge
13. september 2012 08:02

- Det der er i den servicekontrakt, som nu indgås, det er at der vil blive én ugentlig afgang fra Kangerlussuaq til Illoqqortoormiut. Men i hele sommerperioden vil den rute fortsætte over til Island og tilbage igen. Det vil sige, at fra Illoqqortoormiut, der vil man i hele højsæsonen have forbindelse både til øst og til vest. Det tror jeg et eller andet sted kan betragtes som en forbedring, lyder det altså fra Naalakkersuisoq for Infrastruktur Jens B. Frederiksen.

Til middagsradioavisen udtrykte direktør for Nanu Travel i Illoqqortoormiut Susanne Pike ellers bekymring for de nye servicekontrakter.

Hun mener beflyvningen af Østgrønland bliver forringet, specielt forbindelserne til Island, der muligvis bliver færre af, og det kommer til at koste turister og derved penge, sagde hun.

- Det bliver sværere for indbyggerne, at rejse til andre lande på grund af, at kan være flere aflysninger på grund af vejret mellem Øst- og Vestgrønland. Flyet herfra skal jo først til Kangerlussuaq. Det kommer til at påvirke alle. ikke bare turisterne, men også indbyggerne her, siger Susanne Pike.

Men den bekymring mener Jens B. Frederiksen altså ikke der er grund til.

- Hvis man går ind og kigger på Tasiilaq, så er det sådan, at Air Greenland over for Inatsisartuts Finansudsvalg har lovet, at såfremt Air Iceland vælger at stoppe deres rute til Kulusuk, så vil Air Greenland gå ind og lave en kommerciel rute mellem Island og Tasiilaq. Så generelt må man sige, at man er rimeligt dækket ind. Jeg tror såmænd, at der fremover nok skal være rig mulighed for at lave turisme på østkysten, siger Naalakkersuisoq for Infrastruktur Jens B. Frederiksen.

Air Iceland har i de sidste syv år befløjet Constable Pynt og Kulusuk.