Jens B.: Dialog frem for trusler

Demokraternes formand Jens B. Frederiksen er meget uenig i Doris Jacobsens måde at tackle en eventuel dansk uenighed med Grønland angående rekrutteringen af arbejdskraft til de kommende storskalaprojekter.
Skrevet af Peter Troelsen
21. december 2012 05:54

Doris Jacobsen havde den store retorik fremme og stillede spørgsmåsltegn ved Rigsfællesskabets fremtid, hvis danskerne ikke var enige med grønlændernes måde at behandle arbejdstilladelsesansøgninger på i forbindelse med Grønlands mulighed for at påbegynde storskalaprojekter. Jens B. Frederiksen mener ikke trusler fører til noget og foreslår dialog i stedet.

-Lad mig starte med at fastslå, at Demokraterne vil blive utrolig skuffede, hvis det ender med, at et flertal i Folketinget blokerer for en smidigere måde at behandle arbejdstilladelsesansøgninger på i forbindelse med storskalaloven. Vi mener, at storskalaloven er en god lov, der både vil sikre, at der kan komme gang i udviklingen af nye og store industrier her i landet og som samtidig forhindrer social dumping i forbindelse med den arbejdskraft, der skal tilføres projekterne i deres respektive anlægsfaser, siger Jens B. Frederiksen.

Formanden for Demokraterne er ikke i tvivl om alle storskalalovens gode aspekter med tiden vil gå op for de danske politikere, og derfor har Demokraterne opfordret naalakkersuisut til at tage initiativ til, at der bliver arrangeret et seminar på Christiansborg. Formentlig i forbindelse med nytårskuren i starten af januar, hvor man fra officiel grønlandsk side vil invitere de danske beslutningstagere og organisationer til at høre nærmere om storskalaloven og dens konsekvenser. Demokraterne håber og tror, at et sådan arrangement vil åbne øjnene hos de danske politikere.

-Vi tror til gengæld ikke på, at der er nogle danske politikere, der lader sig true af Doris Jakobsen og ligesindede til at bakke op om storskalaloven, som jo bekendt er vedtaget i Inatsisartut. Det er den helt forkerte taktik. Demokraterne foretrækker dialogen, og vi vil opfordre Doris Jakobsen til at deltage i denne dialog på en saglig og oplysende facon i stedet for at føre sig frem med trusler, der i bedste fald er ligegyldige og i værste fald er direkte skadelige, skriver Jens B. Frederiksen i en pressemeddelelse.