Israel: 99 procent af nattens affyringer fra Iran blev afværget

I nat indledte Iran et massivt drone- og missilangreb mod Israel. Det skete efter flere dage med rygter om et iransk "hævnangreb".
Det lykkedes af afværge størstedelen af det iranske angreb, meddeler det israelske luftforsvar. Foto © : Amir Cohen/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
14. april 2024 12:45

I løbet af natten har Iran affyret over 300 droner og missiler mod Israel.

Det siger Israels militær.

Kort efter midnat lokal tid begyndte sirenerne at hyle i hele Israel. Både i Jerusalem og Jeriko kunne man høre eksplosioner fra luftværn, som arbejdede med at afværge angrebene.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Israels militær meddelt, at 99 procent af nattens affyringerne er blevet afværget.

Angrebet skete, efter at der i flere dage havde været rygter om et snarligt iransk angreb på Israel.

"Meget alvorlige" handlinger

Irans Revolutionsgarde (IRGC) bekræftede lørdag aften selv angrebet.

Ifølge revolutionsgarden er operationen, en del af straffen for israelske forbrydelser, herunder et angreb på et iransk konsulat i den syriske hovedstad, Damaskus, den 1. april.

Israel har tidligere på morgenen oplyst, at mindst et barn er blevet såret under luftangrebet. Dertil er en militærbase i det sydlige Israel blevet ramt.

Der er endnu ikke kommet yderligere informationer om sårede eller om skader på infrastruktur.

Det israelske militær udtaler desuden, at de væbnede styrker fortsat er fuldt funktionsdygtige, og at det drøftes, hvilke muligheder der er for "opfølgninger".

I en tv-transmitteret tale siger talsperson for militæret Daniel Hagari, at Irans handlinger er "meget alvorlige", og at Iran "skubber regionen mod en eskalering".

/ritzau/