Iransk statsmedie: Iranske styrker har beslaglagt skib knyttet til Israel

Spændingerne mellem Israel og Iran er store. Senest har Iran taget kontrol over et skib med israelsk tilknytning, lyder meldingen fra et iransk medie.
Situationen i Mellemøsten har været højspændt efter et – formodet israelsk – angreb på det iranske konsulat i Syriens hovedstad, Damaskus, 1. april, hvor syv personer blev dræbt. Foto © : Atta Kenare/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
13. april 2024 12:30

De seneste dage her der flere gange været meldinger om et snarligt luftangreb på Israel fra Iran eller Iran-allierede grupper.

Og lørdag har Irans Revolutionsgarde beslaglagt et skib med "forbindelse til Israel".

Det skriver Irans statslige nyhedsbureau Irna.

Situationen har været tilspidset efter et formodet israelsk angreb på det iranske konsulat i Damaskus i Syrien i sidste uge, hvor syv iranere blev dræbt.

Iran har sagt, at det vil gengælde angrebet.

Fredag meldte USA's præsident Joe Biden ud, at han forventer et angreb "snart".

- Vi er dedikerede i vores forsvar for Israel. Vi vil støtte Israel, sagde Biden til journalister ifølge Reuters.

- Så lad være, sagde han henvendt til Iran.

Hejste sig ned fra helikopter

Det skib, som Iran eftersigende har beslaglagt, er ifølge det iranske statsmedie Irna delvist ejet af den israelske forretningsmand Eyal Ofer.

Fra samme iranske medie lyder det, at det var en helikopter fra Irans Revolutionsgardes specialstyrker, som var med til at tage kontrol over skibet.

På billeder, som nyhedsbureauet AP er i besiddelse af, kan man se styrker fra revolutionsgarden hejse sig ned på skibet.

Storbritanniens Organisation for Maritime Operationer (UKMTO) melder, at et fartøj er blevet beslaglagt tæt på Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf. Det er dog ikke bekræftet, at det er samme skib.

Derudover siger sikkerhedsfirmaet Ambrey ifølge AFP, at det har set billeder af mindst tre personer, der hejser sig ned fra en helikopter på det, der "lader til at være et containerskib".

Det beslaglagte skib skal nu overføres til iransk territorialfarvand, skriver Irna.

Israels militær er i højt beredskab, siger militærtalsmand Daniel Hagari.

- Iran vil mærke konsekvenserne af at vælge at eskalere situationen yderligere, siger han.

/ritzau/Reuters