Isbjørn gik ind ad vinduet og bed mand i hånden

Ifølge Arktisk Kommando er isbjørnen en gammel kending, der har angrebet før.
03. august 2021 11:59

I går nat fik tre filmfolk et ubehageligt besøg. 

De sov i en forskningsbygning, der tilhører Aarhus Universitet cirka 400 meter fra Daneborg Station i Østgrønland, og om natten vågnede en af de tre ved, at en isbjørn var på vej ind gennem et åbenstående vindue i værelset. 

Det meddeler Arktisk Kommando. 

Isbjørnen havde kastet sig frem og bidt sig fast i mandens venstre hånd. Mandens råb vækkede hans kolleger, som kom ham til undsætning og fik bjørnen til at slippe. 

 

 

Men isbjørnen gik til angreb igen. Det lykkedes heldigvis de tre at skræmme den væk med lyssignalskud fra signalpistoler.

Filmfolkene kontaktede Sirius Patruljen lige efter episoden. To Sirius-patruljeførere ankom til forskerbygningen og vurderede, at den tilskadekomne behøvede medicinsk assistance, og de flyttede manden til deres lægeklinik på Station Daneborg.

Her tilså og behandlede de ham i sammenråd med Sirius’ læge i Danmark. 

De vurderede dog, at der var behov for yderligere lægelig behandling, og Arktisk Kommando evakuerede ham derfor mandag til Akureyri i Island for videre behandling.

LÆS OGSÅ Hjemmehjælper skød isbjørn to gange i hovedet 

Da Sirius i løbet af natten undersøgte hytten nærmere, afslørede poteaftryk, at isbjørnen havde undersøgt flere vinduer, før den fandt det, der var åbent. 

I løbet af morgenen meddelte filmfolkene over radio, at bjørnen var på vej tilbage. Sirius Patruljen skræmte isbjørnen væk, før den nåede ned til forskerbygningen igen. 

Klokken to natten til tirsdag forsøgte isbjørnen så endnu engang at komme ind i forskerbygningen. Ifølge Arktisk Kommando ødelagde den denne gang et vindue. Men de to tilbageværende filmfolk fik isbjørnen skræmt væk, før den nåede ind.

Selvstyret kategoriserer nu isbjørnen som en ’problembjørn’, og det giver tilladelse til at nedlægge den, hvis den kommer igen. 

Isbjørnen er kendt fra over fem tidligere episoder, oplyser Arktisk Kommando.