BILLEDER Elever genopliver gammelt teaterstykke

Teaterstykket INUIT blev for første gang vist i Tuukkaq teater for 42 år siden. Og nu skal eleverne på skuespillerskolen vise en nyfortolkning af den.
13. juni 2017 11:11

Selvom det er en gammel forestilling, er den stadig relevant i dag. Det er nemlig vigtigt at kende sin baggrund og identitet, når vi menneskers leveforhold bliver ændret, som det er sket flere gange i Grønlands historie, mener Varste Mathæussen, leder af skuespillerskolen Isiginnaartitsinermik iliniarfik. 

Netop det handler stykket om, fortæller en af skuespillereleverne, der skal optræde på scenen. 

- Folk lever glade og uden problemer, og pludselig kommer der uventet en ond mand, som vil styre det hele, siger Nukakkuluk Kreutzmann. 

Nukakkuluk Kreutzmann
Nukakkuluk
INUIT teater

I sådan en situation er det vigtigt at huske, hvem man er, og hvor man kommer fra, er moralen i teaterstykket. 

- Man bør se tilbage for at kende vore historie og vores aner. I den forbindelse, så retter stykket sig her mod de studerende. De studerende skal jo kende deres baggrund, siger Varste Mathæussen.

Nukakkuluk Kreutzmann fortæller, at det sværeste i stykket var at skifte identitet.  

- Det var hårdere, end jeg havde forventet. Det var lidt tungt at komme ind i rollen, men jeg vil så gerne ind i min rolle. Det er dejligt at prøve noget, andre har spillet før, siger hun. 

Teaterstykket, som oprindeligt er skrevet af Reidar Nilsson, kan ses i Nunatta Isiginnaartitsisarfia på fredag klokken 20:00.

Se billeder fra stykket i galleriet over artiklen.