Fiskere og fangere: Interne uenigheder forsinker Fiskerikommissionen

Det skaber uro i erhvervet, når Fiskerikommissionen bliver udskudt, lyder det fra formanden for KNAPK, Henrik Sandgreen. Han mener, at det tyder på uenigheder mellem Naalakkersuisut og Demokraatit.
18. februar 2019 20:04

Henrik Sandgreen, der er formand i KNAPK, ser tegn på politiske uenigheder internt i Naalakkersuisut og med Demokraatit.

Det meddeler han efter, at Naalakkersuisuts og Demokraatits møde i Ilulissat i sidste uge endte uden foreløbige resultater.

- I forhold til den her tavshed så tror jeg, at der er alt for meget politisk uenighed i bestemte partier indenfor fiskeripolitikken, siger han.

Intentionen på seminaret var at færdiggøre den længe ventede Fiskerikommission, som Naalakkersuisut havde lovet ville begynde sit arbejde i midten af denne måned. 

Ingen meldinger efter møde

Der kom dog ingen meldinger fra parterne efter seminaret og Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Nikkulaat Jeremiassen (S), afslog mandag at stille op til interview om sagen.

LÆS OGSÅ Stadig ingen fiskerikommission efter møde i Ilulissat

Og dét frustrerer Henrik Sandgreen. 

Han mener, at fiskerierhvervet burde være repræsenteret i arbejdet med Fiskerikommissionen. Og han mener, at det ligefrem kan føre til et valg, hvis ikke det lykkes at sammensætte en Fiskerikommission.

- Det kan ende med, at der skal udskrives valg, siger han. 

Naalakkersuisut har afsat to millioner kroner i 2019 til etablering og drift af Fiskerikommissionen.