Stadig ingen fiskerikommission efter møde i Ilulissat

Naalakkersuisut og støttepartiet Demokraatit forlod fiskeriseminar i Ilulissat uden den ventede fiskerikommission.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Mathies Hvid Toft
18. februar 2019 11:54

Onsdag var ansvarshavende repræsentanter fra Naalakkersuisut og støttepartiet Demokraatit rejst til Ilulissat til et fiskeriseminar.

Intentionen var at færdiggøre den længe ventede fiskerikommission, som Naalakkersuisut havde lovet ville begynde sit arbejde i midten af denne måned.

Der kom dog ingen meldinger fra parterne efter seminaret og Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Nikkulaat Jeremiassen (S), afslår i dag at stille op til interview i forlængelse af seminariet.

LÆS OGSÅ Seminar i Ilulissat om fiskerikommissionen

Dermed er der ikke kommet nogen udmeldinger fra Naalakkersuisut siden i onsdags, hvor en pressemeddelelse blev sendt ud. Her lød det fra Nikkulaat Jeremiassen:

- Seminaret om den kommende Fiskerikommission i Ilulissat vil have en afgørende betydning for lovarbejdet til den nye fiskerilov.

 

LÆS OGSÅ IA er trætte af at vente på fiskerikommission

 

Fiskerikommissionen skal komme med anbefalinger til en fiskerilov og til andre tiltag, der påvirker fiskerisektorens udviklingsmuligheder og kan være med til at sikre, at samfundet får mest mulig gavn af fiskerierhvervet.

Naalakkersuisut har afsat to millioner kroner i 2019 til etablering og drift af fiskerikommissionen.

Onsdag meddelte man, at det er forventningen, at fiskerikommissionen afleverer en betænkning om sit arbejde ved udgangen af 2019.