Internationale flyvninger fra Nuuk udskydes endnu en gang

Greenland Airports har ikke haft held til at fikse de fejl, som Trafikstyrelsen fandt i august. Derfor kan man stadig ikke flyve til udlandet fra Nuuk.
Suspensionen af internationale flyvninger kom efter et tilsyn i midt august, hvor man kunne konstatere, at Greenland Airports, som driver lufthavnen, "ikke lever op til det sikkerhedsniveau, som er nødvendigt for at kunne håndtere udenrigsflyvninger".  Foto © : Carsten Faurschou/ KNR
04. september 2024 15:53

Siden 14. august har man ikke kunnet flyve direkte til udlandet fra den nye lufthavn i Nuuk, da den ikke lever op til Trafikstyrelsens krav til at kunne foretage internationale flyvninger.

Derfor blev alle internationale afgange fra Nuuk sat i bero. Det betyder flyvninger til Iqaluit i Canada og Keflavik i Island.

Og nu skriver Greenland Airports på Facebook, at suspenderingen af internationale flyvninger fortsætter til starten af oktober, hvor Trafikstyrelsen igen kommer på kontrolbesøg.

- Desværre er det ikke lykkedes at komme helt i mål med udbedringen af de fejl, som Trafikstyrelsen har fundet. Det er vi selvfølgelig rigtigt ærgerlige over, siger CEO i Greenland Airports Jens Lauridsen i opslaget.

Indenrigsflyvningerne er ikke berørt.

Sikkerhedsniveauet er for lavt

Praktisk betyder det, at passagerer, som skal direkte til udlandet fra Nuuk, skal mellemlande i eksempelvis Kangerlussuaq eller Kulusuk for at komme igennem security, inden de flyver videre.

- Vi arbejder intenst og fokuseret på at få styr på det som mangler, så de internationale flyvninger kan komme i gang igen, og vi beklager endnu en gang dybt de gener, som dette medfører for vores kunder og passager, siger Jens Lauridsen.

Suspensionen af internationale flyvninger kom efter et tilsyn i midt august, hvor man kunne konstatere, at Greenland Airports, som driver lufthavnen, "ikke lever op til det sikkerhedsniveau, som er nødvendigt for at kunne håndtere udenrigsflyvninger". 

I en tidligere pressemeddelelse skrev Greenland Airports, at der for eksempel er tale om "ulåste døre og derved mulighed for uautoriseret adgang til områder, som der ikke må være adgang til". 

Det er muligt at lande med internationale fly i lufthavnen.