Ingen politi-opbakning til detentioner i bygderne

Det er spild af penge at bruge penge på at bygge nye detentioner i bygderne. Sådan lyder det enstemmigt fra både politimesteren i Grønland og fra formanden for Grønlands Politiforening. Det er lige modsat, hvad både kommunefogeder og politikere mener.
08. januar 2016 13:15

I disse dage beslutter Rigspolitiet i Danmark, hvordan pengene i politiforliget fra november skal fordeles.
Og står det til bl.a. Aleqa Hammond bør der findes penge til at oprette detentioner i bygder, der ikke har detentioner i dag.
Men formanden for Grønlands Politiforening, Finn Jeppesen, mener, at pengene bør bruges anderledes.

 - Når jeg sidder som politiforeningsformand og kigger på de bygninger, som politiet generelt har i Grønland, så mener jeg, at pengene kan bruges meget mere fornuftigt på at få standarden op på de politibygninger, man har.

Læs også Politikere kritiserer retsforhold i bygder

Politimesteren i Grønland, Bjørn Bay, forstår godt kommunefogedernes ønske om detentioner. Men behovet er ikke stort nok til at bygge detentioner, mener han.

- Jeg bliver så også samtidig nødt til at lave en opvejning imod, hvad det koster at bygge detentioner. En detention koster hurtigt én eller to millioner kroner at bygge. Og hvis man holder det op imod, hvor sjældent behovet rent faktisk opstår i den enkelte bygd for at kunne låse et vedkommende inde i en detention, så mener jeg simpelthen, at vi får mere politibetjening for den samlede befolkning ved at bruge de penge på noget andet.

Læs også Politimester: Retssikkerheden i bygder er god nok