Doris: Der er ingen hurtige løsninger på lægemangel

Voldsom lægemangel overalt i landet kræver handling nu. Det mener både kommunal- og landspolitikere, men der er ingen hurtige løsninger, understreger naalakkersuisoq for Sundhed og Forskning.
Skrevet af Merete Lindstrøm
21. september 2018 12:57

Kommunalbestyrelsesmedlem i Kommune Qeqertalik Kristian Jeremiassen er rystet over meddelelsen om, at den eneste fastansatte læge i Disko regionen stopper d. 1. november.

- Det vil have store konsekvenser for borgere i både bygder og byer. Det har i forvejen store konsekvenser for vores indbyggere i Kommune Qeqertalik, siger han.

LÆS OGSÅ Region Disko står uden fastansatte læger per 1. november

Kommunalbestyrelsesmedlemmet mener, at naalakkersuisoq for sundhed, Doris J. Jensen, er nødt til at handle på problemet nu for at sikre en ordentlig standard i sundhedsvæsenet fremadrettet.

- Naalakkersuisut skal sikre at forholdene, herunder de økonomiske, forbedres, ved at skabe gode rammer så vores borgere i Kommune Qeqertalik kan blive trygge, siger Kristian Jeremiassen.

Og Doris J. Jensen er lydhør overfor kritikken:

- Det er et generelt problem. Selvfølgelig er vi rigtig kede af det, men vi kæmper alt, hvad vi kan.

LÆS OGSÅ Lægemangel vækker bekymring

Hun mener, at der bliver gjort dét, der skal til for at løse problemet på sigt.

- Der er stort fokus på at prioritering af midler til rekruttering og fastholdelse. Selv med brug af vikarbureauer er det ikke muligt at besætte alle stillinger i sundhedsvæsenet.

Et af de tiltag, der er lavet, er, at Direktoratet for Sundhed har oprettet en rekrutteringsafdeling i Danmark, der skal arbejde med at lokke læger og sygeplejerske til landet for at arbejde, men selv med den ekstra indsats bliver det svært at nå i mål lige foreløbig.

- Den store udfordring fortsætter og de (direktoratet, red.) regner med, at det kommer til at vare mindst et år, siger naalakkersuisoq Doris J. Jensen.