Foto: KNR

Indtil videre er kun en kandidat opstillet til Folketinget

Der er højest fem måneder til Folketingsvalget, hvor der skal vælges to mandater fra Grønland. Men indtil videre er der kun en officiel kandidat. Partierne holder kortene tæt til kroppen frem til valget er udskrevet.

Om ikke så længe så er der folketingsvalg, men indtil nu er det kun Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit, der officielt har meldt ud, at hun stiller op til valget.

De andre partier er dog igang med forberedelserne, selvom de indtil videre ikke vil afsløre, hvem deres kandidater er.

- Vi har et dygtigt folketingsmedlem fra vores parti, Aaja Chemnitz Larsen, hun stiller op igen, det har hun også selv sagt. Men om der kommer andre kandidater finder I ud af til den tid, siger formand for Inuit Ataqatigiit, Múte Bourup Egede, der altså ikke vil fortælle om partiets øvrige kandidater endnu.

LÆS OGSÅ I Folketinget kan jeg gøre den største forskel

Ifølge IA-formanden har Aaja Chemnitz Larsen opnået meget i Folketinget, og han mener, at hun skal fortsætte, for hun har stadig opgaver i Folketinget.

- De områder som Danmark har ansvar for i Grønland, dem skal vi arbejde for at forbedre. Vi skal sikre, at samfundet har de bedste vilkår her i landet, siger Múte Bourup Egede.

Flere partier venter til valget er udskrevet

Partierne Nunatta Qitornai, Partii Naleraq, Samarbejdspartiet og Atassut vil formentlig ikke præsentere deres kandidater, før valget udskives.

Samme melding kommer fra Siumut:

- Når valget udskrives, vil vi fortælle, hvem der opstiller for vores parti, siger formand for Siumut, Kim Kielsen.

Hos Demokraterne vil man heller ikke løfte sløret for, hvem der stiller op for partiet. Men partiet er i gang med at forberede nogle mærkesager, som partiet vil satse på i valgkampen:

LÆS OGSÅ Aaja Chemnitz Larsen vil have en periode mere i Folketinget

- De politiske forberedelser gælder selvfølgelig de sagsområder, der skal varetages i Danmark, hvordan vi skal agere derfra, og hvordan vi skal arbejde med dem i fremtiden, siger medlem af Inatsisartut fra Demokraterne Randi Vestergaard Evaldsen til KNR.

Der skal vælges to mandater fra Grønland til Folketinget, og valget skal afholdes senest den 17. juni. Statsminister Lars Løkke Rasmussen forventes at udskrive valg senest tre uger før valget finder sted.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt