Indien vil forstå forandringer i Arktis

Indien glæder sig over det nye status som observatør ved det Arktiske Råd
26. maj 2013 14:20

Ved det Arktiske Råds møde for to uger siden i Kiruna, fik Indien sammen med fem andre lande observatørstatus.

Denne nye status vil give Indien bedre muligheder for at forstå den arktiske is, som har indflydelse på Indiens vejr, især på den årlige monsun, udtaler Shailesh Nayak, til det Indiske nyheds bureau, IANS.

- Monsunen, den årlige regntid, er yderst kritisk for vort forretningsliv og vort dagligliv i det hele taget så det er meget vigtigt for os at studere den arktiske is og de forandringer, der er ved at finde sted,  så  vi kan forstå dem bedre, siger Nayak, der er ministersekretær  for Indiens videnskabs ministerium.

Nayak siger, at i øjeblikket er Indien mest interesseret i det videnskabelige, men at de også er interesseret i nye forretningsmuligheder med mineressourcer og kortere ruter for skibstransporten gennem de arktiske egne.  Vi vil dog gerne at dette bygger på et solidt videnskabeligt grundlag og forståelse, slutter Nayak.

Indien har haft sin egen arktiske forskningsstation siden 2008. Det er Himadri-stationen, der ligger ved Ny Ålesund på Svalbard. Desuden har Indien også en videnskabelig forskningsstation i Antarktis.