Immanuelsen: Lufthavnsprojekter bliver gennemført

Formand for Siumuts Inatsisartut gruppe, Jens Immanuelsen, slår fast, at lufthavnen i Qaqortoq skal bygges. Reaktionen kommer efter at formanden for bestyrelsen i Kalaallit Airports udtalte, at han ikke vil foreslå Selvstyret at bygge en lufthavn, der ikke kan betale sig.

- Siumut kan med et roligt sind melde ud, at forlængelse og anlæg af lufthavne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq vil blive udført i henhold til Afsnit 2 tidsplan for infrastrukturprojekter, skriver Jens Immanuelsen(S) på vegne af Siumuts gruppe i Inatsisartut.

Jens Immanuelsens udmelding kommer efter, at den nyudpegede formand for Kalaallit Airports, Leo Larsen, til KNR og AG har udtalt, at det afhænger af økonomien og de tekniske forhold, hvorvidt alle tre lufthavnsprojekter i henholdsvis Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq bliver til noget.

Læs også Nu skal finansieringen på plads

I et interview til KNR, slår Leo Larsen fast, at han ikke selv vil anbefale, at man bygger der, hvor det ikke er økonomisk rentabelt. 

- Jeg kan ikke forestille mig, at andre i bestyrelsen vil foreslå Selvstyret noget, som er økonomisk uforsvarligt og urealistisk, sagde Leo Larsen blandt andet til KNR.

Det er faldet Jens Immanuelsen for brystet, og han henviser i en pressemeddelelse til Inatsisartuts vedtagelse af lufthavnspakken i december, der efter hans mening sikrer gennemførelsen, af alle tre lufthavnsprojekter.

Læs også Randi søger fordelagtig lufthavnsløsning

Det har ikke været muligt at få et svar fra Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, om eksempelvis lufthavnen i Qaqortoq skal bygges uanset, hvordan økonomien i projektet kommer til at se ud.

Men Andreas Østbirk, afdelingschef for infrastruktur i departementet for bolig, byggeri og infrastruktur siger følgende til KNR:

- I Departementet for infrastruktur har vi indtil Kalaallit Airports stiftelse arbejdet med eksekveringen af Inatsisartuts beslutninger fra december 2015, som i vores læsning og forståelse har været opførelsen af en landingsbane på 1500 meter i Qaqortoq.

Det har heller ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Jens Immanuelsen.

Læs også Penge til lufthavnsselskab bevilget

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt