Dette er pontonen, der skal tage imod Ilulissats sommer-turister.Foto: Anders Lykke Laursen

TURISME Ilulissats landgangsforhold sejler

Landgangsforholdene i et af landets vigtigste turistbyer, Ilulissat, har set bedre dage. Lige nu er der én enkelt ponton til at tage imod de mange turister, der hvert år kommer til byen med den berømte isfjord.

I den nye strategi for at fremme turisterhvervet i landet, er der lagt op til, at der skal bygges havneanlæg for fem millioner kroner i Ilulissat. 

Og det er der behov for, fordi to af de tre landgangspontoner der var, er efter vinterens blæst blevet efterlyst i Nordgrønland. Sidste spor er Saqqaq i januar. Siden har ingen set dem. 

Og det tegner bestemt ikke godt for de mange turister, der forhåbentligt kommer til Ilulissat til sommer.

- Vi har en lille landgangsponton, der er to meter bred og trappen ned til er vel det bedste over en halv meter bred. Den er meget usikker, og som nævnt er den ikke ret stor, så det vil sige, at når de store turistbåde skal have turisterne ombord, ligger de gerne to, op til tre, ved siden af hinanden.

- Og er vi andre, der skal have nogen ombord, så må vi jo pænt vente. Det kan resultere i op til halv times ventetid, og det er jo ikke optimalt, siger Anders Lykke Laursen, der er ejer af Ilulissat Water Taxi og sejler turister rundt i fjordene omkring Ilulissat.

Læs også Ny strategi for flere turister

Han mener, at forholdene udsender et uheldigt signal.   

- Det betyder, at man kommer til at fremstå som en by, der ikke satser på turismen, men kommer til at fremstå som et land, der lidt er ligeglad, og man kommer til at fremstå sådan lidt uproffessionelt. Det er jo ihvertfald ikke vores hensigt, os der er i det private erhverv.

- Det er jo enormt ærgerligt, og det er mest ærgerligt for de turister, der rejser hjem til deres land og fortæller, hvordan forholdene er heroppe, også tænker folk 'Er de så tilbagestående?' - og det er vi jo ikke, siger Anders Lykke Laursen til KNR.

I den føromtalte strategi bliver det blandt andet også beskrevet, at de ringe landgangsforhold giver forsinkelser. Det betyder at turisterne har mindre tid på land, hvis de overhovedet kommer i land, og det har direkte konsekvenser for den lokale turismeindtjening.

Radioavisen har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Qaasuitsup Kommunia.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl