BILLEDER Ilulissat taler kinesernes sprog

Hundeslædeturen gik godt nok i fisk, men i Ilulissat har de fundet andre måder at gøre byen attraktiv for de kinesiske turister i denne uge.

Byen har i øjeblikket besøg af repræsentanter fra kinesiske, islandske, danske og grønlandske rejsebureauer i et turistfremstød de kalder ’Chinese Arctic Travel Summit’.

Og Hotel Arctic satser så meget på flere kinesiske turister, at hotellets hjemmeside nu også findes i en kinesisk version.

- Siden den direkte flyrute mellem Reykjavik og Ilulissat åbnede, har vi oplevet et stigende antal kinesiske gæster, og denne udvikling ønsker vi at stimulere, siger direktør Erik Bjerregaard, Hotel Arctic.

Læs også Turismen er støt stigende i Barentsregionen

 

Fleksible planer med gode alternativer
’Chinese Arctic Travel Summit’ er sat i stand via et samarbejde mellem Qaasuitsup Kommunia, Visit Greenland og de involverede grønlandske turismeoperatører, inklusiv Air Greenland og Air Iceland.

Og gæsterne har både været en tur på indlandsisen ved Kangerlussuaq, på snesko i Sermermiut og på udflugter i og omkring Ilulissat. Hundeslædeturene blev aflyst, da kuskene tjener mere på at fange hellefisk, og de planlagte sejlture blev lagt på is af vejret. Men i Visit Greenland er de alligevel tilfreds med deres program.

- Alle i turistbranchen her ved, at tingene ikke altid går efter den oprindelige plan, men folk der arbejder med det erhverv her er mestre i at få tingene til at gå op i en højere enhed og tilbyde alternativer, der er lige så uforglemmelige, så alt i alt er vores gæster fra Østen meget tilfredse og glade, siger Malik Milfeldt fra Visit Greenland.

Læs også Mange turisters planlagte hundeslædeture går i fisk

Flere og flere kinesere besøger Grønland, derfor har Visit Greenland sat dette turistfremstød sammen, hvor de større, lokale turistvirksomheder får lejlighed til at vise, hvad de har at byde på.

- Ligeledes vil kineserne blive præsenteret for Newport-projektet, altså planerne om landingsbaneudvidelsen bl.a., så det ser vi alle frem til, tilføjer Malik Milfeldt.

Og de kinesiske gæster ser ud til at nyde præsentationen, for den lokale mad går som varmt brød og i aften skal de til modeshow bl.a. med pelse fra Great Greenland, design af Nuuk Couture og af Isaksen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt