Mange turisters planlagte hundeslædeture går i fisk

20 kinesere er rejst til Ilulissat for at køre med hundeslæde, men det kommer de ikke til, da der mangler kuske. Hundeslædekuskene vil hellere fiske, lyder forklaringen fra turistrådet. Slædekuskeforeningen peger på ringe lønvilkår.

20 rejsebureau-agenter er rejst hele vejen fra Kina til Ilulissat for at opleve en af de mest eftertragtede turistattraktioner i Arktis - nemlig hundeslædekørsel.

Men de 20 kinesere kommer formentlig til at spejde langt efter en tur på slæden, for kuskene vil hellere ud og fiske.

- Situationen er sådan lige nu, at hundeslædekuskene kan tjene flere penge på at fiske hellefisk, siger Malik Milfeldt fra turistrådet Visit Greenland og som tog imod de 20 rejsebureauagenter.

LÆS OGSÅ Afgående formand: Visit Greenland hårdt ramt økonomisk

Der er simpelthen bare flere penge at tjene på at fiske efter Hellefisk, end der er i at køre rundt med turister på slæden, lyder forklaringen fra Visit Greenland. Så nu er hundeslædekørsel taget ud af rejseagenternes program.

 

Et spørgsmål om flere turister

Han forklarer, at det er første gang i 15 år, at der er mangel på hundeslædekuske i sæsonen. Så det er virkelig uheldigt, da netop denne tur skulle være med at lokke flere turister til landet.

- Tanken er så, at de skal blive så glade for det område, så de sender flere gæster hertil, hvis de i forvejen gør. Eller at de begynder at sende gæster hertil, hvis ikke de gør, siger Malik Milfeldt.

 

Opponerer mod dårlig løn

Men Ville Siegstad, som er formand for slædekuskeforeningen i Qimusseq, mener, problemet med de manglende kuske skal findes et andet sted.

Han har fra to år siden stoppet sit samarbejdet med turismeoperatørerne i Ilulissat. Han forklarer til KNR, at det skyldes dårlig betaling, når slædekuskene kører med turister, er det kun den ene kusk, der får løn for det. Det vil vi ikke være med til, siger Ville Siegstad til KNR.

De 20 kinesiske rejsebureauagenter opholder sig i Ilulissat de næste tre dage.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt