IMAK: Inddrag lærerne

Nye måder at undervise på og mere digitalt udstyr. Det er indholdet i det nye, fælles folkeskoleprojekt, som kommunerne er gået sammen om. Lærernes forening synes at ideen er fremragende, men efterlyser kraftigt, at kommunerne inddrager lærerne i det store projekt.
Formanden for Imak Birthe Møller Therkelsen påpeger stigende vold i folkeskoler Foto © : IMAK
Skrevet af Sara K. Jakobsen
16. maj 2018 07:32

- Man kan være fortrøstningsfuld ved det (projektet red.). Det har rigtigt spændende indhold og det er en fremragende idé. Men, vi ønsker at blive inddraget i projektet, da det netop handler om folkeskolelærerne, siger formand for IMAK Birthe Møller Therkelsen.

Landets kommuner skal gå sammen og skal i løbet af de næste fem år give folkeskolen et løft.

LÆS OGSÅ Kommunit tamarmik meeqqat atuarfiat pillugu suleqatigiinniartut

Projektet handler om at skabe helt nye måder at lære på, blandt andet gennem iPads, computere og andre IT-hjælpemidler.

Lærernes forening er positive over at der er større opmærksomhed omkring folkeskolen nu, men IMAK savnerat blive inddraget i planerne.

- Før i tiden kom projekterne også ovenfra, uden at give lærerne amulighed for at give deres mening til kende. Det ser vi igen her, hvor man uddeler opgaver, der skal udvikle folkeskolen, uden at høre hvad lærerne synes, siger formanden for IMAK.

LÆS OGSÅ Meeqqat atuarfiat pillugu suleqatigiinniarnerat pitsaalluinnarpoq

LÆS OGSÅ Tuluit oqaasiisa sallinngortinneqarnissaannut eqqarsaatigisassarpassuaqarpoq

Derfor skal IMAK i løbet af denne uge mødes med lederne af projektet, så lærerforeningens 1.296 medlemmer kan få indsigt i kommunernes plan, som foreløbig rejser flere spørgsmål end svar:

- Det vækker undren. Hvordan ser planen ud? Er det en udarbejdet plan og skal uddeles til lærerne? Eller skal lærerne være med til det? siger formand for IMAK Birthe Møller Therkelsen.