Ilik imod sydløsning

21. marts 2005 10:14

Arbejdsgiverne er uenige om, hvordan fremtidens havn og lufthavn skal se ud i Nuuk. Grønlands Arbejdsgiverforening i Nuuk mener, at en stor lufthavn og en ny atlanthavn syd for byen vil sikre fremtidens transportbehov. Det er den såkaldte sydløsning. Søsterorganisationen Ilik mener, at dén løsning ligger for langt ud i fremtiden.

Derfor støtter Ilik planerne med at forlænge landingsbanen og anlægge en atlanthavn på Admiralitetsøerne. Ellers kommer der ikke gang i erhvervslivet, siger Ilik.

- Vores samfund står på nuværende tidspunkt stille, og vi har brug for fremdrift generelt i samfundet. Den eneste måde vi kan gøre det på, er at effektuere de udmærkede undersøgelser der eksisterer omkring udvidelse af lufthavnen og anlæggelse af en atlanthavn på Admiralitetsøerne, siger direktør for Ilik, Steffen Ulrich-Lynge.

Han mener sydløsningen kræver yderligere undersøgelser og påpeger desuden at der i den forbindelse har været tale om udgifter i størrelsesordenen fire milliarder. Det er for dyrt og urealistisk at satse på, mener Iliks direktør.

Steffen Ulrich-Lynge siger, at lufthavnen umiddelbart har første prioritet, fordi der allerede er lavet en finansieringsmodel for forlængelsen af landingsbanen.

Ilik, der tidligere hed HST, repræsenterer omkring 70 medlemmer, primært indenfor hotel- og restaurationsbranchen samt i detailhandelen.