Idrætten kan købe 75 procent billigere billetter på god planlægning

Idrættens organisationer og virksomheder har drøftet fremtidens mesterskabsstruktur.
Skrevet af Noah Mølgaard
16. maj 2022 16:22

Planlæg i god tid og spar penge - endda mange penge - på rejser til sportsstævner. 

Det er en af de kendsgerninger, der blev fremlagt under et to dages seminar om fremtidig mesterskabsstruktur i grønlandsk idræt.

- Hvis idrætsorganisationerne for eksempel skulle bruge 100 kroner på en billet, så kan de, hvis de planlægger i god tid og booke et år i forvejen, nøjes med at betale 25 kroner. Det er en besparelse på 75 procent, og vores budskab er: Planlæg i god tid, siger key account manager hos Air Greenland, Peter Frederik Lyberth til KNR.

Billigere en frygtet

Også på sejllads er der penge at spare. 

Det oplyser Erna Møller, der er teamleder hos Arctic Umiaq Line, der står for passagertrafik med skib. 

Faktisk er der 30 procent rabat ved køb af billetter i god tid.

Naalakkersuisoq for idræt, Peter Olsen (IA), har tidligere fremlagt et ønske om finale, hvor fire bedste hold i håndbold eller fodbold spiller en slutrunde, som det kendes i andre lande.

Men han havde på forhånd frygtet, at det ønske kunne blive dyrt.

- Jeg synes, at vi er rykket tættere på at kunne få opfyldt vores ønske indenfor den eksisterede tilskudsramme. Jeg havde frygtet, at det ville have været dyrt at gennemføre, siger Peter Olsen til KNR.

Arbejdsgruppe

Air Greenlands meddelelse om, at der kan spares 75 procent, hvis der købes billetter i god tid, er faldet i god jord hos Naalakkersuisut.

- Det er en meget vigtig information for mig og som kan give idrættens organisationer stof til eftertanke, fordi vi gennem planlægning i god tid kan spare mange penge, siger Peter Olsen.

Der blev ikke truffet endelig beslutning på seminaret. Grønlands Idrætsforbund samler indlæg og afleverer en rapport til Naalakkersuisut.

Der bliver efterfølgende nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde videre med anbefalinger fra seminaret.