Idrætshaller skal fornyes: Boldspil må dele med dans og dødløft

Lokale og Anlægsfonden vil hjælpe kommunerne med at modernisere idrætshaller til at give plads til endnu flere borgere.
Alle fem kommuner er inviteret med i kampagnen og kan få hjælp fra Lokale og Anlægsfonden til modernisering af en idrætshal i kommunen Foto © : KNR
20. februar 2020 11:02

I landets idrætshaller flyver boldene gennnem luften hver dag både fodbolde, fjerbolde og bordtennisbolde. Men nu kan boldene se frem til at få selskab af dansetrin, håndvægte eller måske skaterramper.

En ny indsats fra Lokale og Anlægsfonden skal modernisere flere idræthaller her i landet.

Mange idrætshaller trænger til renovering og derfor er idéen forny en række haller og forandre dem, så de har plads til flere forskellige aktiviteter og den helt traditionelle idræt.

Alle kommuner kan få hjælp til en hal

Ifølge fonden skal hallerne være en slags aktivitetshuse, der skal engagere flere til aktiviteter i fritiden og blive et mødested hele året rundt.

- For unge betyder det meget, at de er trygge, og at der er plads til andre aktiviteter end sport og motion, siger udviklingskonsulent, Jakob Færch.

Alle fem kommuner er inviteret med i kampagnen og kan få hjælp fra Lokale og Anlægsfonden til modernisering af en idrætshal i kommunen.

Den første modernisering er sat igang i Kommune Kujalleq, hvor hallen i Qaqortoq skal have en overhaling.

Naturen skal være en del af den moderne hal

Borgmester Kiista P. Isaksen har flere ønsker til det nye samarbejde om den nye 'Qaqortoq Hallen'.

- Det er vigtigt for os at have et sted, hvor vi kan samles og være fælles. Det kan være folkekøkken, friluftsliv, idræt osv. Jeg tror ikke, at der er grænser for, hvad vi kan lave.

- Naturen spiller også en stor rolle i hverdagen og naturen skal også være en stor del af det her, siger Kiista P. Isaksen.