Koalitionsaftale: ICC og brandmændene klapper i hænderne

Fra flere sider er koalitionsaftalen blevet nærstuderet og har skabt forhåbninger og glæde. Blandt andet fra så forskellig kant som ICC og brandmændenes organisation.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
08. maj 2018 06:51

Den nye koalitionsaftale rummer en lang række visioner for de kommende år.

Hos ICC Grønland hæfter præsident Hjalmar Dahl sig ved at "koalitionspartierne vil bevare samarbejdet med vore frænder og styrke det blandt andet gennem ICC, der i internationalt sammenhæng er en velfungerende og stærk organisation", som der står i aftalens punkt 331.

Her fastslår koalitionen også, at man vil bakke op om ICC's vigtigste målsætninger, hvilket ikke overraskende glæder Hjalmar Dahl.

- Jeg er naturligvis glad og beæret over, at koalitionen i deres samarbejdsaftale har en klar støtte til at bevare og styrke inuit samarbejdet gennem ICC. Det giver mere styrke til at fortsætte vores arbejde de kommende år, udtaler Hjalmar Dahl i en pressemeddelelse sendt søndag.

Brandvæsenet: Endelig!

Også hos Brandvæsenet er man glade.

Endelig kommer der fokus på beredskabet, skriver formand Poul Olsen fra Kalaallit Nunaanni Qatserisartut Peqatigiiffiat i en pressemeddelelse, sendt lørdag.

Brandvæsenet har sit eget afsnit i koalitionsaftalen, hvor det fremgår at koalitionen lægger vægt på gode uddannelser for brandmændene, og at der skal være moderne brandudstyr overalt i såvel bygder som byer.

De personer der arbejder med beredskabet skal have "trygge ansættelsesvilkår, passende lønninger og der skal være fastansat personale."

Brandmændenes formand ser derfor naturligt frem til at forhandle løn på sine medlemmers vegne.

- (...) ikke mindst er jeg glad for, at der endelig er politisk opbakning til, at man er ved at komme over, at brandmændene får løn ud fra, hvor de bor, og vi glæder os til de kommende forhandlinger, skriver Poul Olsen.