ICC og aktivistgruppe går sammen mod plastforurening

Der skal være mindre plastikforurening i Grønland. Derfor vil ICC arbejde sammen med aktivistgruppen "Plastic not so fantastic".
Der skal være mindre plastikforurening i Grønland. Derfor vil ICC arbejde sammen med aktivistgruppen "Plastic not so fantastic", der vil arrangere workshops og borgermøder. Foto © : Plastic not so fantastic/Facebook
Skrevet af Mads Lynge
03. juni 2019 15:27

Det skriver ICC i en pressemeddelelse.

- Samarbejdsparterne er glade for Inatsisartuts beslutning, som pålægger Naalakkersuisut at udarbejde en handlings- og indsatsplan, der skal tage sigte på at nedbringe forbruget af plastik, skriver præsident for ICC Grønland, Hjalmar Dahl.

Derudover pålægges Naalakkersuisut at samarbejde med kommunerne, forretningslivet samt andre interessenter, og det forventes at Naalakkersuisuts handlings- og indsatsplan bliver fremlagt i Inatsisartut under forårssamlingen i 2020.

LÆS OGSÅ Feltundersøgelse viser ”chokerende” mængder plastik i naturen

Som frivillige interessenter har aktivistgruppen “Plastic not so fantastic” og ICC i den forløbne uge holdt møde hvor de blev enige om at samarbejde om at organisere workshops og borgermøder om emnet - første gang til efteråret.

Det skal bidrage til indsamling af forslag og viden, som Naalakkersuisut kan bruge til deres kommende forslag til Inatsisartut om nedbringelse af plastikforbruget, meddeler ICC Grønlands præsident Hjalmar Dahl.

LÆS OGSÅ IA vil have mindre plastik i naturen - politisk flertal bakker op