Der skal være mindre plastikforurening i Grønland. Derfor vil ICC arbejde sammen med aktivistgruppen "Plastic not so fantastic", der vil arrangere workshops og borgermøder.Foto: Plastic not so fantastic/Facebook

ICC og aktivistgruppe går sammen mod plastforurening

Der skal være mindre plastikforurening i Grønland. Derfor vil ICC arbejde sammen med aktivistgruppen "Plastic not so fantastic".

Det skriver ICC i en pressemeddelelse.

- Samarbejdsparterne er glade for Inatsisartuts beslutning, som pålægger Naalakkersuisut at udarbejde en handlings- og indsatsplan, der skal tage sigte på at nedbringe forbruget af plastik, skriver præsident for ICC Grønland, Hjalmar Dahl.

Derudover pålægges Naalakkersuisut at samarbejde med kommunerne, forretningslivet samt andre interessenter, og det forventes at Naalakkersuisuts handlings- og indsatsplan bliver fremlagt i Inatsisartut under forårssamlingen i 2020.

LÆS OGSÅ Feltundersøgelse viser ”chokerende” mængder plastik i naturen

Som frivillige interessenter har aktivistgruppen “Plastic not so fantastic” og ICC i den forløbne uge holdt møde hvor de blev enige om at samarbejde om at organisere workshops og borgermøder om emnet - første gang til efteråret.

Det skal bidrage til indsamling af forslag og viden, som Naalakkersuisut kan bruge til deres kommende forslag til Inatsisartut om nedbringelse af plastikforbruget, meddeler ICC Grønlands præsident Hjalmar Dahl.

LÆS OGSÅ IA vil have mindre plastik i naturen - politisk flertal bakker op

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt