ICC afleverer analyse af Cairn Energy's olieboreprogram i 2011 til Naalakkersuisut

I foråret 2012 bestilte Inuit Circumpolar Council og Oceans North, Canada en teknisk gennemgang fra en uafhængig tredjepart af Cairn PLC (Cairn)’s 2011 offshore olieefterforsknings-boreprogram i Vestgrønland.
Skrevet af Simon Uldum -
15. april 2013 09:10

Gennemgangen havde til formål ikke kun at fremhæve områder der kræver forbedringer, men også at fremhæve styrker og bedste praksis i forhold til almindelige regulerings- og industristandarder i andre arktiske lande.

Rapporten er nu til formiddag afleveret af ICC's formand Aqqaluk Lynge på møde med den nye Landsstyremedlem for Råstoffer Jens-Erik Kierkegaard. Det giver en detaljeret redegørelse om den information som ICC har fået udleveret af Råstof Direktoratet.
Det er fortsat ICC's håb at denne tekniske gennemgang vil hjælpe Råstof Direktoratet og Naalakkersuisut med at styrke miljøbeskyttelsesforanstaltninger forud for fremtidige forslag til offshore boringer. 

En indledende gennemgang af tre specifikke områder, bestilt af ICC og Oceans North Canada i efteråret 2011, havde demonstreret hvad der syntes at være svagheder i Cairn’s forebyggelses- og beredskabsplan for oliespild for efterforskningsboringerne i 2011 i Grønland – herunder hvad der syntes at være en betydelig undervurdering af udstrømningshastigheden af olie ud i det marine miljø i en værst tænkelig blowout situation.

Den overordnede konklusion er at borgere ikke er tilstrækkeligt involverede i gennemgangen af forslag til boringer eller i tilsynet med boreprojekter, og ICC  håber at denne gennemgang vil være en nyttig øvelse både for Naalakkersuisut og for den brede offentlighed.

Rapporten  ”Project Review: Cairn Energy’s 2011 Offshore Drilling in West Greenland” er tilgængelig for offentligheden på www.inuit.org