IA og Siumut er stadigvæk uenige

Efter tirsdagens samling i Inatsisartut står det lysende klart at landets to største partier, IA og Siumut stadig står milevidt fra hinanden på den politiske scene.
Skrevet af Mads Ullerup
26. september 2012 06:07

På et oplæg fra Siumuts formand Aleqa Hammond blev den siddende koalition blandt kritiseret for at forsømme yderdistrikterne og for ikke at gøre nok for at nedbringe landets stigende arbejdsløshed.

Vi lægger ud hos landets yderdistrikter som Aleqa Hammond, mener bliver forsømt.

- I løbet af sommeren har jeg været 14 steder i Nordgrønland, og under disse borgermøder kom det frem, at folk føler sig tilsidesat af landets regerende politik, og de føler heller ikke, at deres bekymringer bliver taget alvorligt. Det er en del af virkeligheden og grønlands situation i dag som skal tages ligeså alvorligt som alle andre emner i samfundet, siger Aleqa Hammond.

En af de største udfordringer i forhold til landets yderdistrikter er den stadigt stigende arbejdsløshed.

En udfordring som IA's Naaja Nathanielsen er helt bevist om, og som koalitionen også arbejder intenst på at forbedre.

- Det er absolut et problem, som vi tager meget nært i koalitionen og der er afsat utrolig mange midler til det. Vi arbejder benhårdt på at skaffe mere udvikling inden for erhvervet, så der kommer flere arbejdspladser, og der bliver satset meget hårdt på uddannelse og der er lige fremlagt en plan for, hvordan vi kommer det her til livs, ikke bare i dag, men også i fremtiden, siger Naaja Nathanielsen.