IA klar med sine kandidater

Det bliver en håndfuld kandidater med vidt forskellig baggrund, der senere på året stiller op til Folketinget for landets største parti.
Skrevet af Mads Fisker
25. juni 2011 12:37

IA har således netop offentliggjort navnene på sine fem folketingskandidater under partiets landsmøde i Nuuk. Og der er ingen overraskelser iblandt, efter KNR tidligere på måneden stykkede et billede sammen af listen.

Sofia Rossen har allerede dansk, parlamentarisk erfaring, da hun har siddet i Folketinget som suppleant for Juliane Henningsen, der ikke genopstiller ved det kommende valg.

Tidligere partiformand og Inatsisartut-formand Johan Lund Olsen er også klar til at føre valgkamp for en plads i Folketinget, og det samme er biologen, den tidligere folketingskandidat for SF i Danmark og stifter af det nu nedlagte Sorlaat Partiaat, Nikoline Ziemer, som desuden har markeret sig som formand for akademikernes fagforening, ASG.

ICC-koordinator for menneskerettigheder Sara Olsvig stiller også op, mens den sidste kandidat er både politiker og embedsmand. Kaali Olsen er således undervisningsinspektør i Selvstyret samt Inatsisartut-suppleant og var senest indkaldt i foråret under Juliane Henningsens barselsorlov. Dermed er der blandt kandidaterne kuriøst nok hele to, der har fungeret som suppleant for IAs nuværende folketingsmedlem.