IA-kandidat: Nu løber de allerede fra valgløfterne

Anemarie Schmidt Hansen, der sidder i kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia, har ingen forståelse for Partii Inuit og Siumut, som hun beskylder for at løbe fra deres valgløfter, allerede inden det nye Naalakkersuisut er på plads.
Skrevet af Peter Troelsen
20. marts 2013 10:42

Det er især landets nye venstreradikale parti Partii Inuit Anemarie Schmidt Hansen er ude med riven efter. Det gælder specielt på råstofområdet, hvor hun ikke forstår partiets bevæggrunde.

- Jeg begriber ikke, hvad der går af Partiit Inuit. Under valgkampen har partiet gentagende gange udtalt modstand mod uran. Også partiets kandidat Lars Mathæussen har før valget udtalt modstand mod olie-og råstofudvinding, hvordan skal man forstå det? Jeg mener helt klart, at det er at føre vælgerne bag lyset, fastslår Anemarie Schmidt Hansen fra IA.

Heller ikke de to øvrige partier i koalitionen slipper for Anemarie Schmidt Hansens krabask. Her er det også valgløfterne, der, set i Anemarie Schmidt Hansens optik, ikke kan overholdes.

- Siumut og Atassut har lovet lavere huslejepriser, højere ydelser til pensionister og førtidspensionister uanset hvor meget ens ægtefælle tjener, og så vil de gerne hæve uddannelsesstøtten, og ikke mindst vil de afskaffe fiskeri- og jagtlicensen på 1500 kr.. Man fristes derfor til at spørge, hvordan de agter finansiere alle disse løfter, hvor skal pengene komme fra, mener Anemarie Schmidt Hansen.