IA-kandidat melder sig klar til kamp

Der tegner sig efterhånden et billede af kandidatfeltet til folketingsvalget, der senest skal afholdes i november. I dag kan KNR nemlig afsløre nogle flere af de, der søger vælgernes gunst.
Skrevet af Rune Langhoff
14. juni 2011 12:49

En af dem er IA's Sofia Rossen, der stiller op efter at have virket som suppleant for Juliane Henningsen under hendes barsel - vel og mærke, hvis hun bliver godkendt af hovedbestyrelsen.

- Det er sådan, at jeg endnu ikke er endelig godkendt af hovedbestyrelsen, men Nuuk afdelingen af IA har indstillet mig som kandidat. Det har de gjort på baggrund af de henvendelser, der har været, men også på baggrund af det arbejde jeg har udført i Folketinget.

Ifølge kilder i IA, er en anden IA-kandidat, der blot mangler godkendelse, tidligere medlem af og formand for Inatsisartut, Johan Lund Olsen, men det vil han her til formiddag ikke bekræfte overfor radioavisen.

Sofia Rossen håber dog, at både han og hun selv bliver valgt til Folketinget, så IA sidder på begge grønlandske mandater.

- Der er som bekendt to stole, der skal besættes af grønlandske folkevalgte. Jeg kan ikke sige om det skal være mig eller Johan Lund Olsen; jeg vil sige, det skal være os begge to. Vi vil stå meget stærkt ved et valg.

IAs hovedbestyrelse vil endelig godkende kandidaterne sidst på måneden.

Fra Atassut vil man ikke ud med alt for mange detaljer endnu. Men formand Gerhardt Petersen fortæller dog, at partiet opstiller 4 kandidater.

Det bliver tre mænd og en kvinde - og de kommer fra rundt om i hele landet, lyder det dertil. Samtidig beskriver Gerhardt Petersen kandidaterne som en blanding af nye navne og garvede politikere.

Siumut har tidligere annonceret, at de opstiller fire kandidater, nemlig Doris Jakobsen, Nick Nielsen, Akitsinnguaq Olsen og Vittus Qujaukitsoq.

Demokraterne vil stadig ikke melde noget ud om, hvem de stiller op til folketingsvalget. Det gør de først, når valget udskrives.