IA deltager i Folkemødet på Bornholm

I mange år har svenskerne haft tradition for politiske folkemøder, og sidste år blev traditionen grundlagt i Danmark. Det er Allinge på Bornholm, der ligger lokaliteter til den store folkelige begivenhed. I år får den også et grønlandsk islæt i form af folketingsmedlem Sara Olsvig (IA).
Skrevet af Peter Troelsen
14. juni 2012 13:19

Der forventes i omegnen af 20.000 mennesker til årets folkemøde i Allinge, og cremen af danske politikere er samlet på klippeøen i Østersøen. Partiledere, EU-parlamentarikere og politisk aktive mødes for at diskutere politik. Der er også mulighed for at høre om forholdene i Grønland, og her er Sara Olsvig en sikker deltager.

-”Islands of Hope, Islands of Despair: Greenland and its natural ressources” af Center for regional- og turismeforskning og , ”It is our fucking country!” af Eskimo Management er blandt de mange arrangementer, jeg har planer om at deltage i. Jeg glæder mig utroligt meget til at mærke stemningen på Folkemødet. Jeg har hørt meget om det fra kolleger, og jeg tror at Folkemødet i fremtiden kan være en god arena at debattere fælles grønlandske og danske emner på, siger Sara Olsvig, som for første gang er blandt deltagerne i Danmarks største politiske markedsplads.

Sara Olsvigs deltagelse kan også blive startskuddet deltagelse for de grønlandske partier. Arrangementet bruger Sara Olsvig og hendes stab fra Folketinget til at lodde stemningen. Folkemødet er en fremragende arena for diskussioner af alle slags, og de grønlandske partier vil givetvis kunne profitere af en fast deltagelse.

-Jeg ser frem til at få spændende samtaler, direkte dialog og nye kontakter blandt mine politikerkolleger og de mange andre deltagere på det festlige træf på Bornholm. Måske kan vi inspireres af Folkemødet til noget lignende i Grønland, siger Sara Olsvig, der deltager i Folkemødet de første to dage.

Også Naalakkersuisoq for finanser Maliina Abelsen (IA) har også været til folkemøde på Bornholm i dag. Hun deltog i en debat om mineral- og olieressourcernes udfordringer for et lille samfund som det grønlandske.

-Der er i disse år en stigende global fokus på Arktis og herunder Grønland. Dette er glædeligt. Skal vi som nation udvikle os, er det nødvendigt, at vi fastholder vores gode samarbejdsrelationer med Danmark og EU, men også etablerer en lang række nye samarbejdsrelationer med andre nationer, mener Maliina Abelsen.