IA: Atassut taler med to tunger

Inuit Ataqatigiit beskylder nu Atassut for at tale med to tunger, da medlem af Inatsisartut for partiet, Steen Lynge, for lidt over en uge siden meldte ud, at man burde lukke ned for salg af alkohol i Tasiilaq og Kuummiut for at løse de sociale problemer, der er.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Jonas Fievé
29. august 2016 05:27

Men det harmonerer ifølge IA ikke med, at Atassuts medlem af kommunalbestyrelsen Erling Madsen for fem måneder siden stillede et forslag om netop at ophæve restriktionerne på stærk alkohol i Østgrønland.

Derfor kommer Steen Lynges forslag om et totalt forbud bag på dem.

- Netop på baggrund af de her udmeldinger og fordi, at Atassut jo normalt vil være et parti, der ikke vil være kendt for at gå ind for den form for restriktioner, så finder vi det besynderligt i vores gruppe, at man lige pludseligt kommer med sådan en udmelding som Steen Lynges, siger gruppeformanden for Inuit Ataqatigiit i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Ikke den rette løsning

Selvom IA i kommunalbestyrelsen ikke støtter en ophævelse af forbuddet mod at sælge salg af alkohol på Østkysten, kan de derimod ikke større forslaget om et totalt forbud.

- Vi tror ikke på, at det er løsningen. Der er mange forskelligartede problemer i Tasiilaq, og der skal mange forskelligartede løsninger til, og det skal borgerne have medindflydelse på. Vi skal ikke bare trække det ned over hovedet på dem, at det kan I ikke styre, og derfor lukker vi bare. Det er vi ikke enige i, siger Malene Lynge til KNR.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Steen Lynge, men i en pressemeddelelse påpeger Knud Kristiansen, at IAs medlem af kommunalbestyrelsen i Sermersooq skal passe på med at blande lokal politik med landsdækkende politik.

Samtidigt understreger formanden for Atassut, at Lynges forslag skal ses som et debatoplæg.

- Dette betyder nødvendigvis ikke, at man tager alle aspekter med fra et parti, skriver Knud Kristiansen i pressemeddelelsen.