IA Aasiaat mister lokalformand

11. april 2005 11:08

Når IA Aasiaat har møde i bestyrelsen næste gang, kommer formandsstolen til at stå tom. Til gengæld får de noget at snakke om.

Leo Rosing, der var med til at stifte partiet helt tilbage i 1978, har nemlig valgt at melde sig ud og blive løsgænger.

Han er stærkt utilfreds med både lokalafdelingens måde at arbejde på, og valget af Ane Hansen som borgmester.

- De seneste dages forhandlinger har ikke ikke været betryggende. Når vi er kommet tilbage fra pauser i forhandlingen, så har alt været vendt på hovedet. Det er meget utrygt, og sådan noget har jeg aldrig oplevet før, siger Leo Rosing.

Han fortæller at uenigheden om arbejdsmetoder har varet længe i IA Aasiaat. Og selv om de har prøvet at løse deres interne problemer igen og igen, har det ifølge den nu forhenværende formand ikke givet resultater. Så nu sætter han grænsen, siger han.

- Man tænker alt for hierarkisk, og vi er jo alle lige i Kommunalbestyrelsen. Det er meget vigtigt, siger Leo Rosing, der understreger, at han ikke går fordi han er vred over ikke at have fået borgmester posten. Selv om han da gerne så en anden i stolen end Ane Hansen.

Leo Rosing er nu løsgænger ”indtil videre” som han siger, og bejler ikke til andre partier. Først og fremmest håber han IA Aasiaat vil høre efter hans kritik. Men hvad nu hvis det ikke virker?

- Jamen så må jeg jo stå som jeg har besluttet, siger Leo Rosing.

Aasiaats nyvalgte borgmester Ane Hansen vil kun komme med en kommentar til udmeldelsen:

- Vi er blevet meget overrasket over, at Leo Rosing trækker sig tilbage. Jeg synes stadig han skylder os en ordentlig forklaring på udmeldelsen, siger hun.