I går blev Grønlands Råd for Menneskerettigheder konstitueret

Rådet består af en lang række grønlandske organisationer, institutioner og offentlige myndigheder, som har udpeget hvert et medlem til Rådet.
05. marts 2013 07:18

På det konstituerende møde har Rådet valgt vicepræsident for ICC Hjalmar Dahl som formand og Børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen som næstformand for en toårig periode

- Jeg er beæret over Rådets enstemmige valg af mig som formand og ser frem til at inddrage befolkningen i arbejdet. I den forbindelse er det værd bemærke at Rådet er sammensat af en bred vifte af organisationer, lyder det fra formanden. Og næstformanden supplerer:

- Etableringen af Menneskerettighedsrådet er historisk og sker på baggrund af en bred tilslutning i Inatsisartut. Set i et globalt perspektiv er menneskerettighedssituationen god i Grønland, men der findes en række udfordringer, som vi vil arbejde for at få synliggjort og håndteret.”

Rådet har valgt i første omgang at prioritere udarbejdelse af informationsmateriale til befolkningen.

Samtidig har rådets medlemmer givet sig selv til opgave, at kortlægge udfordringer på menneskerettighedsområdet, set fra medlemsorganisationernes forskellige perspektiver.Og det skal danne baggrund for en samlet prioritering af fremtidige opgaver.