I dagens Grønland skal der ikke være fremmedhad

Debatten om, at grønlændere undertrykkes på baggrund af kolonialisme, i deres eget land, som Naaja Nathanielsen fra Inuit Ataqatigiit og Partii Inuits næstformand, Randi Broberg stod i spidsen for, og som vi i radioavisen følger, er der reaktioner fra flere sider.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
24. april 2013 06:24

- Vrede og nedgørelse mod danskere og dansktalende grønlændere, er ikke vejen til en fredelig løsning mod et bedre Grønland. Vi skal aldrig acceptere had mellem to folkeslag, der bor i samme land, skriver forhenværende Inatsisartutmedlem for Inuit Ataqatigiit, Isak Hammond fra Uummannaq.

Og han skriver med direkte adressering til Randi Broberg:

- Dagens Grønland er allerede en del af verdenssamfundet, og grønlænderen kan bo i et hvilket som helst land, derfor er det ikke på sin plads at acceptere fremmedhad, og det er lige netop det, I er ude i nu. Sådan kommenterer Isak Hammond på Randi Brobergs udmelding om, at Partii Inuit godt kan forstå grønlændernes reaktioner mod undertrykkelse, på baggrund af koloniherredømmet.

Også en af Radioavisens lyttere, Morten Møller spørger, når Daniel Thorleifsen, som politisk kommentator, ikke kan acceptere Randi Brobergs udmelding, hvem kan så udtale sig om tabuerne? Spørger Morten Møller.

Også cand.stud. blandt andet i sprog og information fra Ilimmarfik, Margrethe Thårup Andersen skriver, at medlemmer i Inatsisartut Naaja Nathanielsen og Randi Broberg burde komme med løsningsforslag og debattere ordentligt og ikke skille samfundet i to dele.

Hun skriver videre, at vi alle burde hjælpe hinanden, forstå hinanden og snakke om tingene i samhørighed.