I dag er det Børnenes Dag

I dag - 1. juni - er udråbt til at være Børnenes Dag. Og det markeres ved flere arrangementer.
Foto © : MIO
Skrevet af Inge S. Rasmussen
01. juni 2016 05:54

Men i virkeligeheden bør det være det væres børnenes dag hver dag, året rundt. Det mener Børne- og ungealliancen, der består af  syv forskellige organisationer, der alle beskæftiger sig med børns vilkår.

Alliancen opfordrer forældre og omsorgspersoner til at bruge dagen på at tænke over hvordan vi giver børn og unge en god barndom og opvækst. Ikke kun i dag, men alle 365 dage om året.

Det handler blandt andet om at tilbringe tiden sammen med børnene. Enten med ture i fjeldet, eller med højtlæsning og samværet omkring middagsbordet.

Læs også Husk børnene - også på Børnenes Dag

At tale om lektierne og få børnene til at sætte ord på deres verden er aktiviteter, der ikke bliver glemt, fremhæver Børne- og ungealliancen i en pressemeddelelse.

Af konkrete arrangementer er der for eksempel konkurrencer for børn på Grønlands National Museum og Arkiv i Nuuk. Hovedstaden byder også på aktiviteter for børn i samarbejde med Katuaq.

Blandt andet vil der være koncert med Nikolaj Lønstrup og pigegruppen Nivissat, der er kendt tilbage fra år 2000. Det er første gang i 10 år at de giver koncert og det foregår fra klokken 14 til 17.

Og så er det i dag, at Brugseni afslører hvilken skoleklasse der har vundet 100.000 kroner for sine forslag med de unges fremtidsvisioner. Afsløringen finder sted klokken 10 i cafeen i Brugseni Nuuk.