Husk børnene - også på Børnenes Dag

I morgen er det den 1. juni - Børnenes dag. Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge har, i anledning af dagen, spurgt en række børn og unge under 18 år, hvad de kunne tænke sig at sige til de voksne hvis de var Børnetalsmand?
Foto © : MIO
Skrevet af Karsten Sommer
31. maj 2016 11:36

Og det er der kommet tankevækkende kommentarer ud af.

- Hjælp børnene, som ikke har noget hjem, de er jo født med et formål, I er nødt til at gøre noget, skriver een af de unge.

- Stop med at anbringe børnene uden for hjemmet, det hjælper ikke noget, det er jer forældre der skal acceptere at I skal gi kærlighed og knus. Giv børnene knus. Vis dem vejen frem. Og hvis de kommer ud i noget skidt, så snak med dem eller henvis dem til at tale med nogen, skriver en anden.

- Hvorfor bliver alkohol ikke bare fjernet fra Grønland, når vi nu hører at fulde har slået deres kæreste, mens børnene ser på, eller begået seksuelle overgreb, fordi de har blackout. Hallo politikere, prøv lige at fjerne alkohol fra Grønland i stedet for at tjene penge på det…Penge og sprut er ikke vigtigst, mennesker er vigtigere!, lyder det fra een af de andre unge.

Eet af børnene samler det hele i fire gode leveregler, som forældrene bør følge:

- Tal ordentlig til dit barn, giv det ordentlig mad, en varm seng og en tryg opvækst. Barnets hjerte er det allervigtigste.