I år kan hotelprisen medregnes i flere feriefrirejser i Grønland

En række fagorganisationer og Naalakkersuisut er blevet enige om, at man kan bruge sine feriefrirejse-penge til hotelophold, hvis man bliver i Grønland.
Skattefrie feriefrirejser omfatter nu også hotelovernatninger for i år. Det skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse. På billedet ses Hotel Icefiord i Ilulissat. Arkivfoto. Foto © : Aske Martinus
19. maj 2020 15:53

Der er muligvis godt nyt til dem, der har en feriefrirejse til gode i år.

Naalakkersuisut og en række fagforeninger er blevet enige om, at hotelovernatninger kan blive omfattet af ordningen for de skattefrie feriefrirejser.

Det skriver naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq (NQ) i en pressemeddelelse. Og foreningerne lægger vægt på, at det både kommer turistbranchen og deres medlemmer til gode.

Som det er nu, er det kun transporten fra det sted, man arbejder og til København i Danmark eller et andet sted i Grønland, der er omfattet.

Må ikke overskride pris for rejse til København

Hvis man vælger en rejse her i landet må den dog som udgangspunkt ikke være dyrere, end en rejse til København ville have været.

Men hvis man vælger at rejse internt i landet, og rejsen er billigere end til København, er det nu muligt at bruge resten af pengene på et hotelophold.

Aftalen gælder feriefonde hos AK, ASG, KIGUT, IMAK, NPK, PK/PPK, SIK, SSK og TP.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut og Air Greenland: Nu kan billige flybilletter refunderes 

Det er dog et krav, at rejsen bestilles samlet, og at den totale pris for hotelovernatning og rejsen internt i Grønland ikke må overstige beløbet for en rejse til København.

Foreningerne bag aftalen lægger vægt på, at coronakrisen har ramt turistbrancen i landet hårdt.

- Flere medlemmer har udtrykt bekymring for at rejse til Danmark på grund af corona, skriver de i en fælles udtalelse.

- Muligheden for at anvende dele af rejsebeløbet til hotelovernatning i Grønland uden beskatning forbedrer derfor vores medlemmers feriemuligheder samtidig med, at det kommer det grønlandske turisterhverv til gode i en krisetid.