Hvorfor sender KNR de samme programmer hele tiden?

Mange seere undrer sig over hvorfor KNR er begyndt at sende de samme programmer om og om igen. Men det er der en forklaring på.
Skrevet af Noah Mølgaard
16. januar 2013 13:42

Da KNR TV startede i 1982 indgik KNR en aftale med DR om at sende DRs programmer i KNR. I dag er vi gået over til landsdækkende digitalt tv, med teknisk mulighed for at udsende fire gratis kanaler. Over hele Grønland.

Selvstyret tilbyder nu DR1 som en særskilt kanal, og derfor kan vi i KNR lave en ’ægte’ grønlandsk kanal med vores eget indhold, og samtidig ophøre med at være afhængige af DR1’s programflade. Det har længe har været et stort ønske.

- Vi er meget langt fra at kunne udfylde en hel kanal-flade med vores eget indhold, så det må nødvendigvis blive en nichekanal med et såkaldt programloop, hvor vi sender programmerne i en sløjfe. Det gør vi, så vore seere kan se vore programmer, når det passer ind i deres hverdag, forklarer programche for KNR-TV Jan Berg.

Når man som seer har set programmerne i KNR, kan man zappe over på en af de andre kanaler. Det giver seerne større frihed til at vælge selv, og hvis man savner et DR program, som tidligere kørte på KNR, som for eksempel TV Avisen, kan man frit skifte over til DR1.

- Vore seere kan springe ind i fladen når det passer dem, og det giver en fleksibilitet, som vi håber at seerne bliver glade for. Lige nu sender vi dagligt over halvanden times TV, og derudover viser vi udsendelser fra vores arkiv, siger Jan Berg.

- Udfordringen for os i KNR bliver så over tid at udvide antallet af grønlandske programmer, når det bliver muligt, siger han.