Hvorfor sender KNR de samme programmer hele tiden?

Mange seere undrer sig over hvorfor KNR er begyndt at sende de samme programmer om og om igen. Men det er der en forklaring på.

Da KNR TV startede i 1982 indgik KNR en aftale med DR om at sende DRs programmer i KNR. I dag er vi gået over til landsdækkende digitalt tv, med teknisk mulighed for at udsende fire gratis kanaler. Over hele Grønland.

Selvstyret tilbyder nu DR1 som en særskilt kanal, og derfor kan vi i KNR lave en ’ægte’ grønlandsk kanal med vores eget indhold, og samtidig ophøre med at være afhængige af DR1’s programflade. Det har længe har været et stort ønske.

- Vi er meget langt fra at kunne udfylde en hel kanal-flade med vores eget indhold, så det må nødvendigvis blive en nichekanal med et såkaldt programloop, hvor vi sender programmerne i en sløjfe. Det gør vi, så vore seere kan se vore programmer, når det passer ind i deres hverdag, forklarer programche for KNR-TV Jan Berg.

Når man som seer har set programmerne i KNR, kan man zappe over på en af de andre kanaler. Det giver seerne større frihed til at vælge selv, og hvis man savner et DR program, som tidligere kørte på KNR, som for eksempel TV Avisen, kan man frit skifte over til DR1.

- Vore seere kan springe ind i fladen når det passer dem, og det giver en fleksibilitet, som vi håber at seerne bliver glade for. Lige nu sender vi dagligt over halvanden times TV, og derudover viser vi udsendelser fra vores arkiv, siger Jan Berg.

- Udfordringen for os i KNR bliver så over tid at udvide antallet af grønlandske programmer, når det bliver muligt, siger han.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt