Hvordan ser det ud med din skat? Svaret er kommet

Nu kan du se din slutopgørelse i e-boks. Det store spørgsmål er, om du skal have penge tilbage eller penge op af lommerne?
I dag udløses spændingen. Skal du have penge tilbage, eller skal du til lommerne som en af de 8.500 andre? Foto © : KNR
21. august 2024 11:50

I går modtog de fleste en besked fra Skat. Den har svar på, om du kan forvente at få penge tilbage, eller om du skal til lommerne i år.

Det skal knap 8.500 borgere. De har nemlig betalt for lidt i skat det seneste år, oplyser Skattestyrelsen.

Hvis du er en af dem, der skal betale restskat, er der flere mulige scenarier alt efter, hvor meget du skylder.

Slip for renterne

Hvis du skylder under 16.125 kroner og har penge til rådighed, kan du betale restskatten med det samme og slippe for de seks procent i rente, som ellers kommer oveni. Det betyder nemlig, at gælden vil vokse til 18.000 kroner.

Hvis du har en gæld på over de 18.000 kroner, eller ikke kan betale den af med det samme, bliver der automatisk lavet en afdragsordning over tre måneder. Altså oktober, november og december.

Hvis gælden er meget stor, eller man som borger i forvejen har gæld til det offentlige, vil Skattestyrelsen gerne i dialog med dig. Her opfordrer de til at tage kontakt til dem, så de kan hjælpe med at finde en løsning.

Det samlede beløb for manglende skattebetalinger er 213,4 millioner kroner i år, oplyser Skat.

Anderledes godt

Anderledes positiv er beskeden til knap 25.000 borgere, der i stedet kan se frem til at få penge tilbage i skat.

Pengene bliver udbetalt til den enkeltes nemkonto. Hvis du ikke har en Nemkonto, bliver udbetalingen dog sat i bero, oplyser Skat i brevet i e-boks. Og hvis du har en gæld til det offentlige, bliver den modregnet, inden beløbet bliver udbetalt. 

Samlet set skal de 25.000 borgere have 234,6 millioner kroner tilbage. De penge kan de se frem til at have på kontoen 29. august.