Forsvarere vil have Paul Watsons fængsling for Højesteret

Forsvarsholdet for miljøaktivisten vil søge Procesbevillingsnævnet om lov til at få den højeste retsinstans til at se på sagen om Watsons tilbageholdelse.
Miljøaktivisten Paul Watson er fortsat tilbageholdt i Arresten i Nuuk frem til 5. september. Foto © : Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
21. august 2024 08:50

Balladen om miijøaktivisten Paul Watsons tilbageholdelse i Nuuk fortsætter. 

Julie Stage, der er en af hans forsvarere, siger, at hun og resten af forsvarsholdet nu vil ansøge Procesbevillingsnævnet om at få sagen for højeste retsinstans.

Grønlands Landsret besluttede tirsdag at stadfæste Retten i Grønlands afgørelse om at forlænge tilbageholdelsen af Watson i Nuuk. Den gælder frem til 5. september.

Paul Watson blev anholdt i Nuuk 21. juli og har siddet varetægtsfængslet i Grønland siden 22. juli.

Anholdelsen skete på baggrund af en arrestordre fra Japan, der ønsker at få 73-årige Watson udleveret.

Japan udstedte arrestordren i 2012 på baggrund af en hændelse i Antarktis i 2010, hvor japanske hvalfangere var i færd med at fange og dræbe hvaler.

De japanske myndigheder mener, at den canadisk-amerikanske miljøaktivist overfaldt fangerne og forhindrede dem i deres arbejde.

Japan har sendt en anmodning til Danmark om at udlevere Watson.

Det er det danske justitsministerium, der skal tage stilling til, om han skal udleveres.

 Sagen om Paul Watsons fængsling har vakt international opmærksomhed. Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, samt 73 internationale politikere fra ti forskellige lande har i et brev til statsminister Mette Frederiksen (S) opfordret Danmark til at løslade Paul Watson.