Hvor kommer penge fra Palle?

Sagen om den såkaldte "boot-camp" - et pilotprojekt foranstaltet af Naalakkersuisoq for uddannelse, Palle Christiansen, med det formål at finde nye måder at samle op på unge, der er faldet ud af uddannelsessystemet, får nu Inatsisartuts Finansudvalg til at reagere.
Skrevet af Karsten Sommer
02. oktober 2012 06:49

Det er formanden for Finans- og Skatteudvalget, Palle Christiansens partikammerat, Andreas Uldum, der kommenterer på oplysningerne om at Finansudvalget har bevilliget penge til boot-camp-projektet, der samlet koster mellem 2 og 2,5 million af gennemføre.

- Finansudvalget finder i denne forbindelse anledning til at understrege, at udvalget ikke har modtaget, endsige behandlet konkrete bevillingsansøgninger til projektet, skriver Andreas Uldum.

Hans kommentar bunder i den kritik som både IA´s Aqqaluaq B. Egede og Siumuts Finn Karlsen har fremført, fordi de mener at de ikke er blevet orienteret tilstrækkelig om hvad de bevilligede penge til en ekstra beskæftigelsesindsats for unge, faktisk skulle gå til.

Så nu vil Finansudvalget have Palle Christiansen til at forklare sig.

- Udvalget påregner i den nærmeste tid at gennemføre et samråd med Naalakkersuisutmedlemmet med henblik på at orientere sig nærmere om særligt de økonomiske forudsætninger for projektet, skriver Andreas Uldum nu på Finansudvalgets vegne.